Tankar om ordet kultur

Ju mera jag tänker på ordet "kultur" dessa närmare blir jag ordet "livet". Nu inför valet tas detta magiska ord fram och görs politik av det.

Politikerna behöver fördjupa sig till kulturlivets innebörd. Det handlar om hur man vill att människorna mår.

De kulturella aktiviteterna är koncentrerade mest i städerna. Men landsbygden bär sina kulturella arv på många sätt.

Kultur går att jämföra delvis med att motionera. Det är en färskvara. Globaliseringen gör att kulturlivet får nya "ansikten".

"Ett litet löfte från Kristdemokraternas handbok: Kristdemokraterna vill se att Sveriges kulturliv blomstrar som aldrig förr."

/Sasu

 

Etiketter:

5 kommentarer

  1. tiger

    Vad roligt att hitta din blogg. För sisådär 27 år sedan, när jag var runt 8 år, träffade jag dig på finlandsfärjan. Du skickade mig senare en nybörjarbok på finska och jag var mäkta stolt över att kunna börja säga ord som ”ikkuna” och tervetuloa”. Ett härligt minne jag har.

  2. Terttu

    Trevligt att du hittade mig via bloggen. Jag vill gärna träffa dig någon gång. Dig minns jag väl… Du kan kontakta mig via min facebook. Ha det så bra sommar!

  3. tiger

    Vad roligt att du minns mig! Ja, det skulle vara skoj att ses någon gång. Jag är en av de få som vägrar ha facebook, (hur länge det nu är hållbart) men mejl och msn finns. Jag önskar dig en bra dag i solen.

  4. Kicks

    Hej Terttu! Vad kul att läsa om Örträskdagarna på vk.se… Tänkte på en sak när jag läste din insändare om kultur. Var hem till Ole Hjort under semestern, han hade följande reflektion av kulturen i Sverige: ”Kulturpolitiken präglas av en mastodont okunskap och en vänlig tystnad”
    Sköt om dig och krama Sune från mig. Kicks

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.