Vårdhemmet Onnela

Många gånger får vi höra i massmedia, hur vården inte fungerar i vårdinrättningarna. I veckan var invigning av ett vårdhem Onnela i Uppsala. Onnela öppnades i mars i år. Hälften av lägenheterna är reserverade för finskspråkiga. Personalen är tvåspråkig.

Det som glädjer mig är att åldringarna får vistas ute i fyra timmar varje dag i trädgårdsmiljön. Fem stycken höns finns på gården. De boende får själv hämta ägg från "farmen".

Sisuradio gjorde en intervjue med personalen och en kvinna, som bor där. Genom att gamlingarna får vara ute och göra lite gymnastikövningar gör att behovet av mediciner minskar. De sover bättre på nätterna.

Vårdhemmet drivs av Attendo.

//Sasu

Etiketter: , ,

2 kommentarer

  1. Marja Granqvist

    Vilket härligt namn på ett vårdhem för äldre. Jag undrar bara hur det uttalas av svenskar…
    Bra att det finns sådana här inrättningar med tvåspråkig personal, när man blir gammal återgår man oftast till sitt ursprungsspråk.

  2. Terttu Haapanen

    Svar till Marja Granqvist (2012-09-10 23:28)
    Ja visst. Det är skönt att höra sådana positiva nyheter ibland. Jag sökte efter ordet Onnela innan jag skrev detta inlägg. Då blev svaret: Onnela – restaurang, nattklubb mm. Detta namn kan vara svårt för en svensk att förstå vad det betyder. Vi får förklara ordet som Lyckogård. Hur en svensk uttalar Onnela ??

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.