En fantastisk invandrarkille

Fullt med entusiasm, inspiration och meningsfullhet kännetecknades Årets Stora Företagardag när Milad Mohammadi pratade om sin berättelse i Lycksele i går.

En kille på 23 år från Iran har hunnit gå igenom livets många faser. En människa som bär ett utländskt namn, har det tufft i Sverige. Man ska bevisa hela tiden, att man är duktigare än andra. Och det har Milad gjort. Han har tagit två högskoleexamen på kort tid.

Milad valde sitt livsinriktning: Han vill bli mest fantastisk människa i Sverige!

På en timme hann han belysa oss så mycket om sina visioner, att jag får bearbeta hans tankar resten av mitt liv.

Milan vill förändra det svenska samhället. De resurser, som multikulturella människor bär inom sig, nyttjas inte i detta land.

Det är lätt för mig som sverigefinländare att känna igen hans tankegångar.

Milan arbetar på Fryshuset i Stockholm.

Jag köpte en souvenir i Lycksele som minne av Årets Stora Företagardag

//Sasu

Etiketter:

2 kommentarer

  1. Sven.

    Ska den sunami av objudna gäster, som vår förtroendevalda tillåtit invadera vårt land, förändra det sverige de flytt till, då finns det ju inget sverige kvar, då hade de lika järna kunnat stanna kvar i sitt hemland? Det kommer att gå som för indianerna USA, de stoppade inte invandringen, resultatet blev att de i dag lever i reservat! Arbetar verkligen våra förtroendevalda för vårt lands bästa?

  2. Terttu Haapanen

    Svar till Sven. (2013-05-17 21:46)
    Hej Sven!

    Tack för dina synpunkter. Det här är så omfattande fråga så att jag inte kan ta ställning till. Man ska använda sunt bondeförnuft även i dessa frågor. Men i varje fall den här killen, som föreläste, var väldigt bra i sin anförande.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.