Vita vinbär

Vita vinbär är godaste att äta direkt från busken. Jag har en vit vinbärsbuske. Det var så viktigt för mig att skaffa en sådan buske, när barndomshemmet såldes. Allting är så djupt känslomässigt bunden till minnen, som skärs av, när hemmet inte finns längre.

I år fick jag nästan tre kilo bär. Men det finns inte så många recept om vita vinbär. Jag gjorde en typ paj av detta bär.

Jag använde hälften av följande mängd.

Botten: 200 g smör, 1,5 dl socker, 2 ägg, 0,75 dl vetemjöl, 1 tesked bakpulver, 6 dl havregryn

Fyllning: 1 l vita vinbär

Kvargblandning: 4 dl kvarg (Keso), 1 dl socker, 2 ägg, 1 matsked vaniljsocker

175 grader, 35 min i ugn

 

valkoherukka

vit vinbar

Dagens visdomsord ur Din är dagen: Vad är viktigst?… Bara ljusglimten i mörkret, känslan av värme i kylan, insikten om att kärleken finns även i tomheten (Joan Walsh Anglund)

Hur ska jag få ljuset inom mig att lysa klarare i dag?

//Sasu

Etiketter: ,

2 kommentarer

  1. Marja Granqvist

    Nu blev jag nostalgisk. Min mamma hade massor med vinbärsbuskar, mest svarta, men även röda och en vit. De vita vinbären smakade verkligen sött. Vi åt dem alltid direkt från busken. Kram

    • Terttu Haapanen (inläggsförfattare)

      Precis samma sak. Vi hade mest svarta vinbär, några röda och en gammal vit vinbärsbuske. Där mumsade jag alltid de vita.. Halaus

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.