Yoyogi-parken

Idag "regnade" det körsbärsblomblad från körsbärsträden utanför vår lägenhet. Tråkigt att körsbärsblommorna är på väg att försvinna, men sjukt vackert nu när det singlar blad i luften!

Som jag skrev tidigare så köpte Albin ett nytt objektiv igår, närmare bestämt ett macroobjektiv. Det var det dags att inviga idag, så därför begav vi oss till Yoyogi-parken. Det var en väldigt stor park, med en massa lummiga träd överallt (som gav parken en skogig känsla). Mitt i parken var det en stor grässlätt där vi satte oss och åt risbollar. Solen gassade och det var sjukt varmt, det luktade gräs och kändes som sommar. Inte illa! Dessutom såg vi en vattenorm i en damm, som slingrade sig fram i vattnet.

Oh, vet ni vad vi såg mer?! Ett shinto-bröllop! Eller inte själva bröllopet, men vi såg brudparet i sina traditionella klädedräkter när de stod utanför ett tempel i parken. Det var en av de saker jag hade hoppats på att få se här i Japan, så jag blev jätteglad när jag såg dem.

Utanför parken, när vi var på väg hem, gick vi förresten förbi en blomrabatt med brännässlor, påskliljor, penséer, förgätmigej, tulpaner och löjntantshjärtan, det ni!

Idag bjuder jag på en bild som Albin tog idag med sitt nya objektiv: En körsbärsblomma!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.