Ikebukuro

 Igår regnade det en massa, så vi tog en hemmadag. Därför inget inlägg.

Idag, däremot, for vi till Ikebukuro! Det är ett av de större distrikten här i Tokyo, som vi inte besökt förrän idag. Egentligen gjorde vi inget speciellt där, utan vi gick bara runt och kollade oss omkring. Dock var det två saker som utmärkte sig lite extra med denna dag:

1. Jag köpte min första vending machine-glass! Som jag säkert skrivit tidigare så finns det vending machines exakt överallt i detta land. De aldra flesta innehåller varma och/eller kalla drycker, men det finns även sådana med annat innehåll, till exempel glass. Ända sedan vi kom hit har jag velat köpa en glass ur en vending machine, och idag när solen sken passade jag på! Det blev en glasspinne med chokladmitt (Nogger-style), vaniljglass samt choklad- och mandelöverdrag. Den var riktigt god!

2. Jag blev kawaiiad! Kawaii är ett populärt ord här i Japan och betyder ungefär söt/gullig. Tonårstjejer använder det om det mesta mellan himmel och jord, och man hör det sägas titt som tätt när man är ute. Så idag när vi var på väg in på Ikebukuro-stationen hörde jag en tjej halvviska "kawaii" till sin tjejkompis när vi gick förbi. Inget konstigt med det egentligen, men på något vis kändes det som om dom sade det om mig, så jag vände mig om, och såg att båda tjejerna vänt sig om och följde mig med blicken. Det är klart att jag inte kan vara säker, men jag väljer att tolka det som om dom sade det om mig! Haha! Jag är kawaii, och är sjukt glad över det!

2 kommentarer

  1. Harriet

    Klart du är kawaii! Du är ju minst 50% mer kawaii än någon japan… på längden iaf. 🙂 Jätte-kawaii.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.