Det gäller att våga

Jag vet inte hur jag lyckats fippla till det på min blogg, men nu gör jag ett försök i alla fall att skriva igen. Skulle bara byta efternamn och vips så hade jag skapat en ny blogg?!

Blev väldigt glad för att så många tryckt på gilla-knappen när jag skrev att jag tänker börja blogga igen! Tack för det. Mitt dilemma just nu är om jag ska hålla tyst eller ska säga vad jag tycker och tänker. Självklart måste man göra en avvägning innan man sätter det på pränt, men även det kan vara svårt. Jag tycker det var ett bra reportage om flyktingarna i gårdagens tidning och jag hoppas många läser. Det var tack vare mitt bloggande detta reportage blev till eftersom en journalist från VK läst den och sedan kontaktade mig. Istället för att jag eller någon annan skulle berätta hur vi upplever det frågade jag Salama och Kesavaraj om de kunde tänka sig att prata med henne. Det kunde de och resultatet blev en helsida i tidningen.

På nätet kan man kommentera och det har några gjort, vilket också är bra! Jag träffar människor varje dag som har något att säga om flyktingmottagendet i kommunen och nu har alla chansen att göra sin röst hörda. Är det okej att tycka att det är för många här nu? Är det okej att tro att de vill ha "allt serverat på silverfat"? Är det okej att tycka det är normalt att alla flyttar eftersom "våra" ungdomar inte får jobb heller? Visst är det så!

I Sverige får vi tycka (nästan) vad vi vill och jag tror att det är viktigt att allas tankar får utrymme här. Det måste vara tillåtet att bli orolig när man hör att det kommer 14 nya barn till dagis som redan är fullt, eller att det blir svårt att hitta utbildade lärare till alla nya barn i skolan. Jag tycker det är roligt att det kommer nya människor till Sorsele och framförallt familjer med barn, tro inget annat men vad som glöms bort är att dessa barn är barn med speciella behov som förtjänar rätt hjälp. Många har föräldrar som kommer direkt från krigets fasor och bär på många skador både i kropp och själ.

Jag tycker det är mer osunt att vara tyst och låtsas att allt går "så bra" än att säga vad man egentligen tycker!

Ha det bra där ute!

6 kommentarer

  1. Sara

    Bra Carola, att du fortsätter med bloggen =) Alla ska ha rätt att få säga vad man tycker men i vissa sammanhang får man försöka omformulera sig lite för att andra inte ska missuppfatta och tolka på sina egna sätt. Keep on going girl!

  2. Ragnvi Sorsén

    håller med Sara, det här med att trycka ut sig så att alla förstår vad man menar är i det närmaste omöjligt. Det är som med skönheten, den finns i betraktarens öga, men hellre ett missförstånd än att” tiga och lida”.
    Att ta emot flyktingar är ingen lätt resa, och visst ska det vara så bra som möjligt,men problem finns nog på alla ställen där de tas emot och jag vägrar tro att Sorsele är sämst. Något bra måste det väl ändå vara?
    Finns det inte en låt som går ungefär så här: det blir kanske bättre ,men bra lär det aldrig bli.
    Carola du gör säkert jättemycket på ditt jobb försök att se det som något positivt i alla fall.Annars orkar du ju inte och då blir det ju en mindre som gör bra saker för dem.

  3. Carola Boström

    Svar till Ragnvi Sorsén (2011-11-09 15:33)
    Tack för att du läser och kommenterar Ragnvi. ALLT är inte alls dåligt med mottagandet och problem finns överallt men mycket finns att önska. Jag försöker göra vad jag kan på de få timmar jag har dem i skolan för att de ska trivas, kunna skratta och glömma alla bekymmer en stund.

  4. Erika

    Underbart att du skriver igen! Så mycket klokt och bra.Att tycka, tänka och skriva är vår rättighet, med det kan man nå långt. Det finns de som har blivit fängslade och dött för att de har skrivit, så det skrivna ordet har kraft. Och att rätta in sig i andras led, när det inte känns okay, är inget för mig heller.

  5. Carola Boström

    Svar till Erika (2011-11-12 08:18)
    Tack för din fina kommentar. Jag har ¨fått nog av att ”tiga och lida”. Att det jag skriver spelar roll har jag förstått och tänker inte sluta. Sluta aldrig gå din egen väg du heller!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.