Jaha??

Jag blir inte klok på den här kommunen. Kan någon förklara för mig varför man rekryterar arbetskraft från Ryssland??? Det måste finnas någon orsak som kommunchefen inte berättar. Får man bidrag för dem eller vill man vara "snäll" med människorna där och låta dem komma hit……

I Sverige finns det gott om människor som aldrig kommer att ha råd att köpa en villa för miljoner i södern, men inte skulle tacka nej till ett bra jobb, ett bra boende och en trygg uppväxt för sina barn i Sorsele. Har någon provat att få hit såna familjer? Till sommaren har min son gått ut gymnasiet och kommer att vilja ha ett jobb, liksom många andra ungdomar. Om nu Göran Wikström tycker att de unga är så viktiga för kommunen kanske han kunde göra något för dem?

Politiker säger att flyktingarna behövs och de är redan här, men vilka pengar satsas på att de ska komma ut i arbetslivet? Fanns det inga bidrag att söka för dem också?

Jag är absolut för att det kommer nya människor till Sorsele, alla behövs! Men som jag sagt förut: Snälla, tänk längre än näsan räcker för en gångs skull!! Hur klarar vi av 900 ryssar med de resurser vi har i dag? Vilka ska undervisa dem och vem ska ta hand om barnen på dagis?

Jag kanske inte har förstått det geniala i det här, men om någon har det så kan ni väl berätta det för mig? Då blir jag glad.

6 kommentarer

  1. Helmer

    Men som jag har förstått de så ska de ju komma hit för att arbeta.
    Så inte kommer ju alla 900 (eller hur många de nu var) att komma hit. Bara de som är kvalificerad för de jobb de söker har väl möjlighet att flytta hit. Precis som vilken svensk somhelst.
    En som bara kan ryska kan ju inte få något jobb här. Så de är väl de första de måste lära sig innan de ens kan söka ett jobb. Alltså innan de ens kommer hit.
    Men jag kan inte förstå att man inte gör en liknande kampanj i Sverige. Fast de kanske man redan har gjort utan att de kommit ut i media

  2. Carola Boström

    Svar till Helmer (2011-11-15 23:28)
    Visst är det så Helmer, men det är ju ganska bråttom att få hit dem då pensionsavgångarna kommer redan nästa år. Vi har många flyktingar som hade kunnat jobba om de hade fått utbildning, praktik och erfarenhet om kommunen sett till att de fått det. För att inte tala om ungdomar, arbetslösa och folk som gärna skulle flytta tillbaka, som redan kan språket och har utbildning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.