Högvarv

Jag var en av få Sorselebo som besökte kvällens politiker och tjänstemän på FH, och sedan dess har min hjärna gått på högvarv och för att kunna sova gott i natt så är jag tvungen att skriva några rader. Nu kommer jag återigen att få höra att jag "gnäller på VK" men det struntar jag i!

Jag mötte för några veckor sedan en politiker i väntrummet på sjukan. Hon frågade hur det var på SFI nu. Jag svarade att det väl är bra, och skakar samtidigt på huvudet. Kanske tog hon det som att jag inte riktgit menade det jag sa, för sedan fortsatte hon med att säga: "Ni ska inte säga att det går bra, ni ska stampa ned foten och säga ifrån, särskilt när de nu vill ta hit ännu fler" (flyktingar alltså). Samma politiker sitter i kväll och trycker till mig inför sina kollegor och andra som var där för att jag bloggar. Jag kan för mitt liv inte förstå vad man vill uppnå med det? Hon ville för sitt liv inte heller erkänna att det är några som helst problem med flyktingmottagandet. Hmmm?

Bevisligen läser många min blogg och av just den anledningen väljer jag att blogga- istället för att besöka era sammankomster dit inte många kommer, för genom att skriva här når jag ut till såååå många fler. Det jag skriver är inget jag tar från luften, jag skriver om MIN verklighet och hur den ser ut. Jag har alltid varit noga med att säga vad som är positivt med mitt jobb och att det kommer hit nya människor, men så fort jag skriver att det kanske inte fungerar så bra när man tex. inte har lokaler, personal, planer eller en tanke på vad som blir bra för ALLA i samhället, då får jag höra att jag "gnäller".

Jag och alla andra föräldrar har rätt att vara oroliga för att våra barn inte får en bra skolgång eller inte får bra dagar på förskolan! Om vi inte ska prata "negativt" om Sorsele, hur ska vi då någonsin få det bättre??? Ska vi sopa problemen under mattan och låtsas som att de inte finns?

Räcker det inte med att vi som faktiskt bor här gör det av en någon anledning: här är vackert, lugnt, tryggt och människorna är trevliga, hjälpsamma och tillmötesgående. Många har släkt och vänner här, sitt jobb. Vi tror inte att det är så mycket bättre någon annanstans, då skulle vi inte bo kvar! Men man blir lätt misstänksam när man från ett håll får höra att man ska "sätta ned foten" men samtidigt ska man då inte vara negativ.

OM det är så störande med mitt bloggande kan ju NI politiker och tjänstemän ta upp telefonen och ringa mig!? Ni kan säga "nä du Carola, det där stämmer inte" istället för att ge mig dubbla budskap. Jag tycker ni borde vara positivt inställda på att mitt bloggande får folk att reagera och ifrågasätta, sedan är det ju upp till er att bemöta dem.

Det var mina tankar för i kväll. Sov gott!

8 kommentarer

  1. Rune T

    Hej!

    Av personliga skäl var jag inte på FH ikväll. Däremot får Du inte och ska inte smutskastas för Ditt bloggeri. Meddelarfriheten omfattar alla inom offentlig förvaltning och där ingår även Du.

    Att Du beskriver Din verklighet är inte fel. Att den inte fullt överensstämmer med min – det är inte Ditt problem…

    Desvärre är det så att det Du skriver på Din blogg – det tolkas olika – och läsarna har sk tolkningsföreträde.

    Som jag förstår, så känner Du Dig kränkt vid informationen på FH.

    Jag beklagar det Du känner och vill att skriver till Pu om hur Du uppfattade / kände Dig under mötet ikväll.

  2. Sett från en annan vinkel

    Konsten att ta kritik är inte alltid lätt. Utan ris och ros är det svårt att växa, både personligen och i sitt arbete. Därför är det bra om man klarar att ta ris på ett positivt sätt, för då har man möjlighet att göra nåt åt det hela, och utvecklas. Och utvecklas man inte, står man ju och stampar på samma ställe. Du har lyckats med att ge väldigt mycket ROS, samtidigt som du ger en del ris för att det ska bli bättre! Är inte det positivt för Sorsele?

  3. Carola Boström

    Svar till Rune T (2011-11-24 01:17)
    Hej och tack för din kommentar Rune!
    Självklart tolkas det jag skriver olika, så är det med det skrivna ordet oavsett var vi läser det.

    I går var inte första gången mitt bloggande nämndes i negativa ordalag bland politiker och tjänstemän, men den här gången kände jag att nu får det banne mig vara nog! Vi har alla rätt att yttra oss och om man då som politiker är ”dum” nog att säga saker till mig och sedan bli arg för att jag bloggar om det får man skylla sig själv!

    Kanske vore det en bra idé att skriva till PU…..

  4. Carola Boström

    Svar till Sett från en annan vinkel (2011-11-24 09:54)
    Mycket bra skrivet, för det är verkligen sant. Jag har försökt att ta fram det positiva i mina bloggar men vissa kanske väljer att bara se det ”negativa”. Jag ser ingen mening med att låtsas som att problem inte finns och inte prata om dom, för hur ska det då någonsin bli bättre? Tack för din kommentar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.