Kontraster

Från att förra veckan varit på medborgardialog med kommunens tjänstemän och politiker och känt mig arg och nedtryckt när jag gick hem, är rena kontrasten till det möte jag varit på i kväll!!

"Vision Sorsele" på River Hotel gjorde mig glad, inspirerad och hoppfull. Kanske kan man göra något här i alla fall 🙂 I kväll kom förslag som rodelbana på Nalovardo, badpark av Vindelälvens vatten, älgfarm, en ren man kan äta mat i och en dag när ALLA Sorselebor går omkring i en T-Shirt, knapp eller liknande där det står "I love Sorsele". Alla som besöker orten kommer garanterat att minnas platsen där alla hade samma budskap, en lysande idé om du frågar mig!

Att vi har många kunniga, driftiga, positiva människor i kommunen råder det ingen tvekan om och jag tycker det är viktigt att man tar vara på dessa. Om man kan stötta varandra och uppmuntra ideér och tankar man har kan vi gå långt. Varför skulle det inte gå i Sorsele när det går på så många andra ställen?!

Tittade på Den stora matresan med min favorit Per Morberg och kunde inte låta bli att bli lite stolt! Han hade bara positiva saker att säga om den här delen av världen och nämnde flera gånger ordet "livskvalité". Tänk att människor är beredda att betala för att få ta del av den, som många av oss faktiskt lever mitt i!

Nä, Sorsele är himla fint och det finns mycket man kan göra för att det ska bli ännu finare. Se nu till att besöka något av veckans andra möten ni som inte var där i kväll!

Ha det bra!

2 kommentarer

  1. Pia

    Jaa, Carola, visst är det härligt att det finns ”galna” människor i vår kommun med ”galna” ideer, det blir en energikicka att lyssna och få vara delaktig i såna möten.
    Hoppas och tror att det kommer något gott ur alla dessa ”galna” ideer. Uppmanar alla att gå på ett av dessa möten som är på hotellet varje kväll denna vecka.
    Ha en bra dag!

  2. Carola Boström

    Svar till Pia (2011-11-29 09:25)
    Tack Pia för din kommentar. Jag blev väldigt upplyft efter den kvällen och jag är övertygad om att det kommer något gott ur den! ”Galna” människor behövs i Sorsele.
    Ha en bra dag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.