Juliga tankar

Jag har funderat en del kring julen och tänkte skriva av mig lite här. Har som aldrig tidigare reagerat på all skitreklam som visas på tv och får mig att undra vad som verkligen är viktigt. Hittade denna reklam som får en att svälja skrattet och istället lämna en klump i magen när man tittat på den. De har verkligen lyckats få fram ett budskap på bara trettio sekunder.

Min värsta reklamsnutt är den från ett känt telefon- och bredbandsbolag där en kille ringer upp sin kompis och gnäller över att den julklapp han fått av om bara kostade 99 kr, och de brukar ju alltid köpa för 200 var. "Det är ju tanken som räknas" försöker kompisen som får svaret "alla vet väl att det är pengarna som räknas, så du är skyldig mig en sak för 100 kr". Jisses……

Men förmodligen har han rätt. Visst känns det bättre att kunna ge barnen en mobiltelefon, en platt-tv, ett x-box eller dyra märkeskläder, än hemstickade sockar eller välbehövliga täckbyxor. Eller? Som förälder vill man se barnen lysa upp av lycka när de får det där de verkligen önskat sig av tomten, så vi ser till att de får det. Att man egentligen inte har råd får man ta sedan. Jag är inget undantag, men det här året har fått mig att tänka om.

När livet tar vändningar man inte kunde förutse, när allt vänds upp och ned och får en att inse vad som EGENTLIGEN är viktigt är allt jag vill ha till jul en lugn och trevlig dag med min familj, god mat och tanken på att alla är här i år också. Tyvärr är det inget jag kan förmedla till en femåring, en åttaåring och en artonåring så visst kommer de att få sina paket.

Ha det bra där ute!

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.