Tisdagsfunderingar

Jag brukar normalt sett vara en ganska lugn och sansad person, som inte hetsar upp mig i onödan (även om det kan låta som att jag gör det ibland 🙂 ) Men nu får det väl ändå vara nog?!!

Jag följer debatten och bloggarna som rör framtiden för sjukstugan med stort intresse. Kan inte annant än beundra Carl-axel och Annevi som skriver från hjärtat och visar ett stort engagemang i något som berör oss alla. Heja!!

Nu tycker vårt folkvalda kommunalråd att förslaget om att det ska finnas en sjuksköterska efter klockan 17.00 och menar på fullaste allvar att det är ett bra förslag som ska förhandlas om så fort som möjligt. Det står inget om att det ska finnas en LÄKARE och hur kommer det att se ut på HELGERNA???

Jag är så trött på att vi, för att vi valt att bo här uppe, ska nöja oss med det näst bästa hela tiden. Vad är det för konstig naturlag som säger att vi inte ska ha samma rättigheter som alla andra i det här landet? Svara mig gärna om det är någon som vet.

Räcker det inte med att man ska behöva se sina sjuka anhöriga bli satta i en taxi tillsammans med en massa andra som råkar bo på andra håll i grannkommunen som ska hämtas eller lämnas. Att som nyopererad bli fraktad runt halva länet är inte värdigt. Tycker inte det är särskilt värdigt heller att behöva acceptera att inte ha tillgång till bra sjukvård dygnet runt. Men det verkar våra folkvalda politiker tycka……

Jag har själv engagerat mig mycket i frågor jag möter i mitt jobb med flyktingar, och så många gånger förundrats över den brist på engagemang och kunskap som finns om hur det fungerar i verkligheten bland tjänstemän och politiker att jag tröttnat. Men ALLA kan vi drabbas av sjukdom, våra barn kan bli sjuka och våra nära och kära kan drabbas. Är det så svårt att tänka så?? Vad händer då i ditt liv Caisa, Inger, Kjell…..? Kommer du fortfarande att tycka det förslag ni tänker lägga fram är det bästa? Jag undrar jag.

Ha en bra dag!

9 kommentarer

  1. såjittheva

    men sjuksköterskan gör väl en bedömning å sen skckas patienten vidare till jourläkaren i ev malå, storuman… precis som d går till idag

  2. Annevi Linder

    Tack Carola för din skrivelse och för dina tankar.Ville uttrycka detta till dig.
    För det är värt mycket för mig kan jag säga.

  3. Carola Boström

    Svar till såjittheva (2012-03-20 12:36)
    Visst är det bättre att det finns en sköterska här än att det INTE finns det- MEN är själv ett bevis på hur det kan gå när det inte finns kompetenta läkare på plats och sköterskor som bad mig gå hem och ”ta en alvedon”! Hur du kan tycka det systemet är bra förstår jag inte men vissa nöjer dig med det lilla.

  4. Carola Boström

    Svar till Annevi Linder (2012-03-20 13:22)
    Jag vet hur det känns, ibland behöver man få veta att någon annan läser och gillar det man skriver, så det var så lite 🙂 Sluta aldrig skriva.

  5. Sven.

    Det börjar bli nödvändigt att satsa på egenvård!
    http://www.carlg.org/health.html
    Vi kan ju konfiskera skatten til det landsting som inte vill veta av oss, och använda den till friskvård istället?!
    En delning av landstinet vore kanske en lösning, då kanske vi kunde få riktat statligt stöd?
    Helvera lönerna till VDar och direktörer, hur mycket skulle det spara?

  6. Carl-Axel Otterhall

    Hej Carola:)

    Men hjärtligt tack:)Har som varit så fokuserad på det här med kommunens sätt att lägga sig för landstinget så jag har missat din blogg. Sorry. Men återigen jättetack. Det värmer:)

  7. orolig

    Hoppas verkliggen att du med ”många kloka funderingar och lösningar” INTE menar hemsidan Sven länkar till. Där påstår man nämligen att HIV/AIDS kan botas med kollodialt sivler och olivolja samt att man kan botacancer med aprikoskärnor…skrämmande

  8. Carola Boström

    Svar till orolig (2012-03-25 11:38)
    Jag menar verkligen INTE länken han/hon refererar till! Borde kollat upp den förstås, men nu har jag lärt mig något till nästa gång någon skickar länkar. Tack!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.