Lokalkändisen Erik Löfgren,

Här skrev jag om min dag där jag som ung, fattig och obildad ung man flanerade stadens gator och lyckades stå för två generalfel; dels bli intervjuad om en gubbe han aldrig sett och dels skänka bort en del av sin trassliga inkomst till barn som säkert bara har det marginellt sämre ekonomiskt. 

 

 

Men ser han ut som en socialdemokratisk partiledare? 

– Näe. Han ser lite mer moderat ut, kan jag tycka, svarar en obildad ung man klädd i ett trassligt yttre och grön jacka. 

 

Jahapp. Jag motiverade mitt utspel med att "han såg lite Bo Lundgren-aktig ut" (jag hann, mitt i all jag-har-en-kamera-på-mig-stress, bara uppfatta att han var grå), men det kom inte igenom redigeringen. 

 

"Ser han ut som"… vad är det för jävla fråga att skämma ut en med i ens nya hemstad? Eller, tja, jag har ju inte skrivit på något kontrakt än – jag kanske rentav borde lämna Umeå då hela min västerbottniska bekantskapskrets verkar ha suttit klistrad framför Västerbottensnytt i afton och lett i mjugg åt min okunskap. 

 

Nåja. Jag har hur som helst lärt mig att passa mig både en och två gånger för kvinnor som står och vinkar med A4-ark och är flankerade av kameramän.