Dålig tajming,

 Igår kväll lyssnade jag först av ett röstmeddelande från UFC:s ordförande: 

 

"Hej, jag ville bara välkomna dig in i klubben nu när det har blivit formellt klart", sa han. 

 

Okej…, tänkte jag fundersamt och lade på telefonen igen med fler än en rynka i pannloben. 

 

Lite senare, runt niosnåret, ringde en reporter på VF upp. 

 

"Jag fick pressmeddelandet nu om att du var helt klar för UFC", sa han. 

 

Jahapp, tänkte jag och funderade som hastigast på ifall studenterna runt bordet ändå bytt ut mitt vatten mot något gravt alkoholhaltigt eller till och med hallicunerande. För jag försökte erinra mig att jag skrivit på något avtal eller ens fått ett konkret kontrakt utskrivet för mig att läsa igenom svart på vitt – men det har jag ju inte. 

 

Så… ja, jag vet inte vad det blev av den där intervjun. Jag förklarade läget och intervjun gled över till "jaha, okej, men vad tror du om matcherna till helgen då?" och någonstans där insåg väl båda två att det inte längre var förstasidestoff vi pratade. 

 

Jag pratade med sportchefen idag och han förklarade att det var klubbchefen som, efter helgens snack med sportchefer och annat i GIF Sundsvall, tyckte att det var klart och skickat ut pressmeddelandet. 

 

Men för att säkra upp att jag även i fortsättningen ska kunna kvittera ut en lön värdig en ekvatorialguineisk grindpojke under 2011 så skulle jag nog helst signera ett – i det här fallet blir det nog två – kontrakt. 

 

Men men. Det kommer ju att lösa sig. Vi är ju typ överens allihopa. Vad jag är lite besviken på är att det går så segt. Vi träffades för två veckor sedan snart och de sa att de bara skulle printa ut ett kontrakt och sedan skulle vi skriva på. Men än har jag inte sett något kontrakt från UFC:s sida. Men men, som sagt; det kommer ju att lösa sig. 

 

Det jag var mest besviken på var istället timingen i det skickade pressmeddelandet. 

 

Fredagkväll. När tidningarna är underbemannade och de få som jobbar är på daminnebandyderbyt Dalen-IKSU tills sent på kvällen. Hinner knappt ringa in en notis. 

 

Jag menar; hur ska de på så kort varsel ha tid att skjuta på alla andra nyheter och toppa tidningen med några helsidor om UFC:s nye mittbacksrese? Hur ska de hinna träffa mig, klä mig i vit Jesus-skrud, ta en bild till förstasidan och toppa med rubriken "Frälsaren har anlänt"

 

Hur ska Umeås borgmästare hinna anordna välkomstcermonierna på torget? Hur ska han hinna ringa in alla trumslagare, elefantskötare, hela det västerbottniska infanteriet, en gosskör, Kjell Lönnå och ett tjog av Norrlands bästa spelemän för att anordna Erik Löfgren-är-klar-paraden genom Umeås gator? Paraden som avslutas med att med att Glenn Hysén hoppar upp på torgets högsta staty och skriker "Löfgren är klar" samtidigt som raketer och explosioner brinner av och färglägger hela staden innan jag slutligen tilldelas stadens nycklar av borgmästaren?

 

Jag förstår inte hur de hade tänkt att det skulle gå ihop tidsmässigt på en fredagskväll. 

2 kommentarer

  1. Tobias

    Riktigt roligt med en spelarblogg! Vad som är ännu roligare är att spelaren ifråga, (du, Erik Löfgren), inte är helt tagen från Skrivkrampens IF. Loggböcker á la ”Hej-idag har vi haft träning-det var jobbigt men kul” blir lite tröttsamt i längden. Den här bloggen kommer jag dock följa! Keep up the good work!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.