Jag skulle ha satsat min bästa mjölkko på Karlstad hemma,

Lite om söndagsresan: 

 

Det snackades inte så mycket spel och dobbel i GIF Sundsvalls trupp ifjol. Mirza Durakovic, evighetsmaskinen som försvann tillbaka till Norge under sommaren, var den enda som var riktigt trassligt spelförstörd och alltid hade något drag inför helgen eller satt på någon info om nåt norskt gärdsgårdslag som hade båda mittbackarna borta. 

 

Men i år, i årets UFC-trupp, har jag kommit rätt. 

 

 

Här syns andramålvakten Klonk-Matte klura på en Långenrackare i Coop Forums i Brommas spelhörna. Dit gick, precis som förra bortamatchen, ett lemmeltåg med UFC-spelare efter lunchen. 

 

Jag hade redan smaskat in mina surt förvärvade slantar på Karlstad BK hemma mot HTFF via nätet under lördagen. Tonerna av 2,25 på ett hemmalag som inlett med två starka segrar (Dalkurd borta och Kerburan hemma) mot ett bortalag som torskat mot samma Kerburan och sedan förlust även mot, vet vi, beskedliga Akropolis hemma med 3-0. Jo, jag tackar jag. Hade vi levt i ett jägar- och samlarsamhälle hade jag lastat upp min bästa mjölkko, starkaste oxe och förstfödde son på speldisken till det oddset. 

 

Jag knåpade därför ihop en liten trippelrackare med just Karlstad som grund. 

 

 

… och när man åter satt i bussen efter Kanon-Hampes avgörande så kunde man via SVT TExt:s klassiska 377:a räkna in 680 riksdaler till sin sargade penningpung. Efter lördagens Umeåkerbesök planerade jag att dra ner matransonen till halva portioner. Nu kanske vi ska kunna unna oss trefjärdedelars portioner. 

 

Men det fanns andra som var lyckosamma. Framför allt tränare Örjan Andersson som kan tacka Kanon-Hampe för ett rejält tillskott i spelkassan. Örjan hade lirat UFC till smäckra 3,60 och kombinerat det med ett inte alls lika lokalpatriotiskt spel på KIF Örebro till 3,45. Dessutom hade han knåpat ihop en trippel med dessa nämnda spel kombinerat med Giffarna hemma mot Ljungskile på måndagskvällen. 

 

Även det gick ju vägen och när jag träffade Örjan på Gammlia – när jag, Wennebro och Johan Larsson och en massa UIK-damer specialtränade med Björn-Åke vid lunchtid – så sken han upp i ett nyrikt grin och sa nåt om att "nu får jag bjuda B-Å på lunch i nån vecka framöver". 

 

Nåja. Nog om det. 

 

Kändisar? Jo, på bagageuthämtningen på Bromma såg jag inom loppet av en minut samma The Poodles-snubbe som förra veckan – den här gången väl dold under en stor huvtröja och bandana i ett försök att undslippa alla efterhängsna fans av… Körslaget – samt Lill Lindfors och – håll i er nu, för det här är imponerande – Ison från hiphop-duon "Ison och Fille". 

 

Mycket mer har jag inte att skriva hem om. Spel, dobbel och kändisar. Det är livet det. 

Etiketter: , ,

En kommentar

  1. Molina

    Några närstående personer väntade på bagaget från Barca i torsdags när Plura hämtade sin väska från Palma-flighten strax före och passerade på en armlängds avstånd!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.