Helgens Lir, med Erik Löfgren,

 Eftersom ingen kunde ta rygg på Obbola till 5,50 gånger fläsket då spelet stängdes strax efter jag och ett koppel andra tryckt in maxbeloppet så måste vi försöka bjuda på ett speltips, i stil med Umedalens smäckra 1,80 härom veckan, som den stora massan kan göra vad de vill med. 

 

Ska vi gå så långt att vi inför något som vi varje fredag gör till en egen programpunkt som kan heta något i stil med… Helgens Skrik… Helgens rek… Helgens mordvinnare… Helgens säkra… nej, folk som tar med en match på Lången för att "den är ju säker ju" borde inte spela på Lången… Helgens lir… ja, där har vi något… Helgens lir – där har vi det! Så gör vi. 

 

Helgens Lir ska programpunkten heta, publiceras varje fredag och kanske ska vi göra så att den läggs fram av olika spelförstörda satar varje vecka. Så ska vi gö… åtminstone försöka göra. 

 

Men ikväll får jag dra igång det själv. 

 

Helgens Lir

 

Sollefteå – Umedalen, 2,65, Svenska Spel. 

 

Saxar följande från Sollefteås hemsida: 

 

Tränare Roger Dannberg har dock värre huvudbry än att fundera på gästernas uppställning. Med Patrik Johansson avstängd, Daniel Hatumngimana utomlands, Andreas Lindström i gips och Jamie Steel oregistrerad måste Roger kasta om rejält i laguppställningen. 
– Jag bollar med flera olika alternativ, meddelar Dannberg.

 

Tre spelare borta och en som ännu inte är spelklar. Umedalen torskade borta mot Östersund, men det kommer förmodligen samtliga lag att göra – mitt fjolårslag (jag undrar varför de håller till i Division II Norrland nu för tiden, förresten) ser ruggigt starka ut. Senast slog de Anundsjö där Danny Persson nätade fyra gånger om. Sollefteå har inte spelat sedan den 21:a april då man ordnade en pinne borta mot Älgarna (1-1). 

 

Vi mötte båda lagen på försäsongen. Förvisso slog vi Umedalen med hela 5-1 medan vi bara slog Sollefteå med 2-0. Men Sollefteåmatchen var en sån här trött dagen-efter-historia på en söndag där vi ställde upp med de som suttit på bänken under lördagen. Jag hoppade in i paus på grund av skada och jag blev inte imponerad av Sollefteå. Det kändes som att man levde kvar i fjolårets idé om att satsa allt på att få upp boll till forwards och "se vad de hittar på".

 

Men ifjol hette anfallarna, åtminstone på våren, Dragan Kapcevic (numera Gefle IF) och ex-allsvenske bloggskribenten Danne Johansson. I år… åtminstone mot oss så var det två mörka spelare på topp som inte alls håller i närheten av samma klass.  

 

Nu drog jag förvisso på mig en straff mot en av dessa anfallare när han gick i djupled – men min tackling var på boll och straffen gravt feldömd. 

 

Så det är väl det: feldömd straff emot. 

 

Nej, men jag testar mig en slant till tonerna av 2,65 som jag tycker verkar en aning högt. 

 

Kommentarer om det? Gillas satsningen? 

Etiketter:

4 kommentarer

  1. visst

    Umedalen känns som ett bra spel, bra odds. Snyggt spel med Obbola också men trots fina förstärkningar känns ändå matchen ganska öppen då EFF i grunden är ett mycket bättre lag. Spännande match.

  2. Erik Löfgren

    Svar till visst (2011-05-07 07:21)
    Obbola-matchen är precis som du säger öppen. Det är inte så att Obbola kommer att köra över Ersboda men oddset ska i mina ögon vara relativt jämna – kanske med viss fördel Obbola – så 5,50 är ju oavsett utgång på söndag ett väldigt bra spel.

  3. Molina

    Hallå!!! Och vad blev resultatet så här på söndagskvällen….? 1,2…1,2…Umeå och Obbola – uppdatering tack!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.