Helgens Lir, med Erik Löfgren,

Ibland är det väldigt enkelt, gott folk. 

 

Vilka tror ni är mest motiverade idag? Vilka vill absolut inte förlora eftermiddagens avgörande gruppspelsmöte i Dam-VM? 

 

Förlorar de stackars militärdrillade nordkoreanskorna så kan de kanske hoppas och be på sina bara knän framför Kim Jong II för att få sättas i något sorts straffläger i en gammal kolgruva. Att slippa det obligatoriska åka-och-skämma-ut-landet-nackskottet. Ett nackskott som jag antar att alla nordkoreanska golfspelare som prövar på den internationella touren får smaka på ifall de inte slår åtminstone ett dussin hole-in-ones per runda. 

 

2007 åkte de ut i gruppspelet. I årets VM-trupp finns en – EN – spelare med från den truppen. 

 

Vart de övriga tjugo som för fyra år sedan sågs som VM-spelare befinner sig vill man nog inte ens spekulera i. Men skulle jag vara nordkoreanska så skulle jag… eh… inte vilja förlora. Så mycket kan man väl säga. 

 

Om svenskorna förlorar? Vad väntar då? 

 

Jo, det kan jag berätta. 

 

Förlorar Sverige med klara siffror och åker ut ur VM med dunder och brak – ja, då kommer förbundskapten Thomas Dennerby stå där i omklädningsrummet med sitt allra bredaste, nöjdaste smil. Han kommer att säga nåt om att "det var väl skoj att få vara med, tjejer" och hälla upp fläderblomssaft i medhavda picknick-muggar och bjuda på mandelkubb. "Det var varmt idag tjejer. En sån här dag ska man inte spela fotboll. Drick upp fläderblomssaften nu så går vi på tivoli!", säger han glatt och lägger till att "det är ju bara två år tills nästa mästerskap". 

 

Jag hade inte varit särskilt orolig för en torsk med dessa premisser. Herr Dennerby är ju alltid gladare och muntrare efter en förlust. 

 

Lägg därtill att jag antar att hon den där Landström, damfotbollens Chris Iwelumo, starta på topp. 

 

3,60 på SvenskaSpel på de desperata nordkoreanerna mot de fläderblomstörstiga svenskorna. 

 

Skyffla in poletterna. Spelstopp 13.59. 

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.