Ersängsvallen, 19:00,

Förvånande svaga reaktioner på Simon Mårtenssons knäskada. Jag läste på hemsidans gästbok en kommentar som löd "Simon förkyld?? Hur allvarligt??" och när då UFC-bloggen avslöjade att skyttekungen nu skadat knät kunde jag inte ens föreställa mig reaktionerna som skulle svalla genom hela Västerbotten. 

 

Särskilt när skadan visade sig mer elakartad än vad alla hoppades på under måndagen. Nu missar han väl stora delar av hösten. Om inte hela. 

 

Riktigt tråkigt. Kanske har Kung Erik varit vår genomgående bästa spelare under våren – men nog har Mårtensson varit vår allra viktigaste. Detta då han ofta agerat ensam forward, burit upp vårt anfallsspel som relativt ensam uppspelspunkt. Varit rätt oersättlig som ensam spjutspets. 

 

Och gjort våra mål. Bara det. 

 

Synd om UFC, med andra ord. Men allra mest synd är det ändå om Simon själv. Den lockprydde teknikern har väl, vad jag förstått, redan haft sin beskärda del av skador under sin korta karriär. Att han fått den senaste säsongen halvt fördärvad av diverse kroppsligt trassel. 

 

Och så får han äntligen vara hel en vårsäsong, äntligen chansen att spela ordinarie på topp i Division I – och stänker omgående dit tio baljor. 

 

Bara för att bli långtidsskadad igen. 

 

Det är förstås tur att Danny är klar, men han känns i mina ögon inte som en lika komplett "etta" i en 4-5-1-uppställning. Han berättade exempelvis sist, över en asiatbuffé, att han under matcherna "inte kände något behov av att vara med i spelet". 

 

Det hade varit jävligt roligt att se Danny tillsammans med Simon på topp. Jag tror de kunnat uträtta Division I-mässiga stordåd tillsammans. 

 

Nu får vi se några nya konstellationer på topp. Kanske någon DVD-moldav eller blu-ray-est skyndas in i truppen? 

 

Eller är det dags för herrar Arestav och Sundqvist att kliva ut ur Mårtenssons skugga och börja producera baljor? Ett första svar på det lär vi få ikväll då jag antar att nämnda duo startar på topp mot Mariehem; 19.00 på Ersängsvallen. 

 

Väl mött. 

(Jag hade skrivit "peace out" men jag har åter igen slut på kontanter på fickan)

Etiketter:

2 kommentarer

  1. Torbjörn Boström

    Det är jag som gav den kommentaren, men du missade även den kommentar som jag gav i den första artikeln när skadan blev ett faktum.

    Jag hoppas att han kommer tillbaka till Väsbys match, det är nästa match som jag planerar att se på Live.

    Hoppas att Danny kan krossa Siriusanerna..

    Med Vänliga Hälsningar.
    Tobbe.

  2. Pidde

    Reaktionerna blev inte så starka på skadan, mest för att folk är så vana att skadehelvetet drabbar UFC för eller senare. De jag har diskuterat med har sagt ”det var bara en tidsfråga” eller ”jo men vi vet ju hur det alltid är”….Man har varit med för länge för att orka bry sig om alla skador. Inte för att skrämmas, men det kommer fler skador, jag lovar….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.