Nyförvärv och tejpekonomi i Holmsund,

 

Så ser han ut, Rajko Komnenic.

 

I UFC-mundering, på Holmsunds gräs, var han slående lik Juan Roman Riquelme. Rätt kort, semitunn, strumporna nerhasade, lätt släpig löpstil.

 

I spelet? Det var ingen brunkare som sparkade och slet sig fram på innermittfältet. Han löpte mycket, visst, på ett släpigt, elegant, sydeuropeiskt sätt. Han gillade att hämta boll lågt (kanske inte Riquelme-lågt) och hålla i. Och han gillade att glidtackla. Inte på något oborstat, engelskt här-kommer-Lee-Cattermole-håll-i-era-korsband-sätt utan den lugna, behärskade, snirkla-sig-runt-med-ett-retsamt-krokben-och-knycka-bollen-glidtacklingen. Den eleganta.

 

Och han pratade ingen engelska. Jag lunchade med Vlado, Marko och Rajko tidigare under dagen och… jag fick inte många bosniska sylar i vädret.

 

Det om nyförvärvet.

 

Annars då? Det var många som pratade om att "komma hem" när de slog sig tillrätta på sina gamla platser i omklädningsrummet. "Stigga", Jens Sjöström med flera. Jens berättade en anekdot i yppersta världsklass om sin tid i Holmsund.

 

Om en spelare i laget, som samtidigt hade något sorts ansvar för ekonomin, som efter träning tog av sig benskyddstejpen så pass försiktigt att han kunde hänga upp tejpen på ett fönsterbräde. Allt för att nästa träning kunna återanvända samma benskyddstejp. Allt för att inte "äventyra klubbens ekonomi med höga tejpskostnader".

 

Det är hjärta.

 

Det var en bra träning. Hård, jobbig. Två-mot-två-spel, syra upp jämte öronen, och en mittbacksduell över två matcher mellan firma Sjöström/Löfgren och Mihajlovic/Kvist. Det var inte särskilt svårt att hålla reda på de finessrika klackarna och överstegsfinterna. Så mycket kan jag säga.

 

Sen åtta-mot-åtta-spel på en långsmal yta. Mycket kamp, lite skönspel och… till slut en snöplig uddamålsförlust för vårt lag. Men bra fart och hög kvalitet.

 

Och även om Danny Persson inte gör några tiotal mål i höst så kommer han att alltid ha bidragit till att vi mittbackar får den bästa av sparring på träning. Man vet att håller man undan Danny på träning så kommer man väl förberedd till match. För mycket större anfallsbestar än honom finns det inte på den här sidan det engelska sundet. Idag gav han mig, genom ett bastant knyck i tröjslafen, en ny storlek på träningsmunderingen.