Inför Vasalund,

Ledigt igår. 

 

Det blev något av en heldag och -kväll tillsammans med herrar Lundström och Mårtensson. 

 

Efter diverse shopping och fika – ni vet; sånt som maskulina fotbollsgrabbar tjejer gör på stan – utmynnade det i landskamp hos Stigga. 

 

Och väl där bjöd Kung Erik på sin "Döner kyckling". Ett recept som ärvts ner i den Lundströmska ätten i generationer Ett recept han fått från Jocke Kvist som i sin tur försökt kopiera en lokal pizzerias rätt med samma namn.  

 

 

Exklusivt för UFC-bloggen: 

 

En portion jasminris, färdigstrimlad kyckling med sting på påse, vit kebabsås. 

 

… jag applicerar samma principer på kebabrecept på den här bloggen som vi får anta att män i säckiga byxor gör på Vasaplan: the first one’s free. Så låt det väl smaka. 

 

Landskampen? Spelet var ju nästan så pass illa att de UFC-spelare som istället för att se matchen åkte för att spela beachvolleyboll uppe på IKSU fick rätt… Fast ändå inte. Inte alls. En missad fotbollslandskamp kan i mina ögon i stort sett bara förklaras bort med svåra olyckor inom familjen. 

 

… den styva kulingen kring planen verkade på bilderna från Helsingfors nästan kunna jämföras med den som man dagligdags möts av när man cyklar ut på Tegsbron. 

 

Imorse hade vi träning. Den var som dagen-före-match-träningar är mest. Jag skrek ett okvädningsord mer än jag brukar göra på träning. Efter att Jens Sjöström satt in en senare glidtackling. I övrigt var allt sig likt. 

 

Dagens stora händelse utspelade sig istället framför datorn på eftermiddagskvisten. 

 

I den fyrtiosjätte matchminuten rullade Pierre Gallo fram rullatorn och parkerade en bit utanför straffområdet, lade upp bollen, kopplade ifrån droppslangen och satte sitt 452:a frisparksmål inom svensk elitfotboll. 

 

1-0 till Frej hemma mot Väsby. 

 

Det resultatet innebär att vi med en seger imorgon passerar Väsby. Vinner vi imorgon går vi upp på åtminstone kvalplats. Om Valsta samtidigt nyper poäng av Dalkurd nere i Stockholm så går vi upp i serietopp. 

 

Jag tänker inte gå in på att ranka sporter sinsemellan – en sådan diskussion har inte fotbollen som en vinnare i den staden, har jag redan nu lärt mig. 

 

Men. Umeå blev i en SVT-följetong i våras framröstat till Sveriges femte bästa idrottsstad. En placering före Norrlands Huvudstad, till och med. 

 

Ni, västerbottningar, borde därigenom vara ett av de bäst sportintresserade folkslagen i landet. 

 

Väl? 

 

Visa det imorgon, ni som är intresserade av såväl hockey som innebandy som fotboll. Ni marginalåskådare som står i valet och kvalet. 

 

Björklöven-Clemensnäs kommer att sluta 9-1. Typ. De kommer – och det här vågar jag lova – ta sin sjunde raka seger i serieupptakten mot ett lag som består av de som utmärkte sig under Allmänhetens Åkning på uterinken i Clemensnäs i förra veckan och därigenom fick en förfrågan om "att lira lite hockey". Löven kommer väl alltid ha sin grundpublik på 17-1800 (?) men om jag ser i måndagstidningen att det kommit ytterligare 2000 människor (såna där som gick mot Teg när det var derby och som i grund och botten är lika intresserade av fotboll som hockey) till isladan, ja, då tappar jag nog tron på den här idrottsstaden helt. 

 

IBK Dalen leder Superligan efter tre raka segrar. De förstår jag att gemene man vill se. Eller; förstår och förstår. Om jag sätter mig in i ett paralellt universum (typ Umeå och bara Umeå) där jag finner underhållning i vuxeninnebandy så förstår jag till fullo viljan att gå och se Dalen. Dit accepterar jag att vi förlorar några marginalåskådare (exempelvis alla klassdamer). Men inga superligor avgörs efter fyra omgångar. Men; de gör det riktigt bra. Det är innebandy. Jag accepterar tappen dit. Absolut. 

 

Men ändå. Superettan i fotboll. Landets näst högsta serie. Världens största sport. Den här stan borde ha ett lag där. Vi har chans att gå upp i serieledning imorgon. I vår näst sista hemmamatch för säsongen… innan vi helt abdikerar till hockey, innebandy, mugglar-quidditch eller vad ni nu vill titta på under vinterhalvåret. 

 

Kom imorgon och hjälp oss dit. Sjysta’rå. 

 

Gammliavallen, matchstart 15.00. 

Etiketter: ,

En kommentar

  1. kola

    ”Sjysta’rå”, vad betyder det? Vill veta. Men skit samma, nu vill jag ha din analys av segermatchen mot Vasalund !!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.