Hörru Jane, tillvaron är mest skit men,

Hej. 

 

Här sitter jag i ett studierum på Umeå Universitet. 

 

En lördag. 

 

Min ena vän studerar linjär algebra, den andra skriver uppsats om projektledning och jag – jag spelar Football Manager 2012. 

 

Vi ägnar oss sällan åt produktplacering på UFC-bloggen. 

 

Men. Idag lördag spelar Mattias Alkberg, som släppt årets bästa svenska skiva "Anarkist", två gånger i Umeå. 

 

Först vid femsnåret på Burmans lilla skivbutik, om jag förstått saken rätt, och sedan på Scharinskas klubb "Folkhemmet". En klubb jag besökte i somras, en tisdagskväll, och trivdes så pass i samkvämet att jag där och då lärde mig uppskatta att läppja på en öl. Och musiken var så pass skön – så pass långt bort från Allstars ständigt snurrande Absolute Music-plattor – att jag funderade mig på att knyckla ner mig i en korg, applicera korgen på DJ-damens trappmynning och koppla på mina allra timidaste hundögon och hoppas på att bli adopterad. 

 

Ni gör som ni vill, men i denna dystra, sovjetiskt gråa årstid där man varje gång man öppnar ytterdörren får ett sirlande regn kastat i nyllet så skulle i alla fall jag försöka ta tillvara på de få ljusglimtar som då och då erbjuds. 

 

Det här är ju inte min uppgift, men…

 

Jag bara tänkte liksom att. 

Etiketter:

2 kommentarer

  1. Molina

    Hur var konserten? 4+ för fredagen i Sundsvall enligt tidningen. Hur upplevde dina Sundsvallskamrater Umeå, kommer de tillbaka?

  2. Anton

    Jag själv kör en stenhård save med Umeå FC. 2015 tog jag upp laget i allsvenskan. Du rök tyvärr från truppen redan efter en säsong i S1 2012, men verkar ha klarat dig fint. Senast jag stötte på dig svor du över utebliven speltid i gnaget. Det kanske finns förhoppningar även för en trasslig mittback som du!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.