Lagfoto 2012,

Igår eftermiddag låg inte ett enda hårstrå malplacerat på någon UFC-spelares hjässa. Det lånades concealers till höger och vänster, folk hade legat förmiddagen igenom i någon UV-strålande masugn och de stackare som glömt bort sig smörjde paniskt in sig i brunkräm. 

 

Just precis; det var dags för den årliga lagfotograferingen. Detta år utfört av fotografer som självaste Svenska Fotbollsförbundet skickar ut till alla landets trettiotvå elitföreningar. 

 

Officiella grejjer. Till förbundets hemsida och, framför allt – den poserande nuna man lyckades frammana under gårdagen blir den som skärskådas av exempelvis tusentals bajare i Söderstadions matchprogram. 

 

Viktiga grejer. Jag om någon borde veta. Detta då jag ägnade merparten av min högstadietid åt att tillsammans med en lika skadad vän bildgoogla fotbollstrupper för att därefter – baserat på faktorer som "namn" (exempelvis Eric Fischbein), fotbollsmässig trasslighet (Paul Oyuga) eller helt sonika uppsyn på lagfotot (exempelvis Kaspars Gorkss som dock även faller in under båda de andra faktorerna) – sätta ihop åtskilliga drömelvor som vi sedan lämnade in till vår gympalärare. 

 

Dagens fjortonåriga fotbollsnördar ska inte få äran att placera mig i en dylik drömelva baserat på annat än måhända fotbollsmässig trasslighet vad det lider. 

 

Jag är inte så lite besviken på att jag inte förevigade någonting bildledes. Men en av mina många stora brister som bloggare är att jag har alldeles för långt till att kasta upp mobilkameran och oironiskt förklara att "det är till bloggen". Det är något, i mina ögon, så omittbackigt över det skeendet. 

 

Nåväl. Det är tur att vi har andra sociala medieprofiler i laget. Seif Kadhim livetwittrade förstås hem om vårt nya hemmaställ. Åtminstone överdelen: 

 

pic.twitter.com/WuCmlVDS

 

Inte mindre än åtta företag syns på tröjans framsida och vissa kanske skulle påstå att det blir plåttrigt – men jag å min sida tror att det är ett väldigt gott omen att vi lyckades klämma in spelbutiken Bubblan på en plats. De gånger jag har varit där och vevat in diverse strykor har det känts som ett riktigt vinnarhål. 

 

Och… all heder åt att T3 gick in och köpte åt sig Gammlias namn, men smaka på… Bubblan som arenanamn. Bara BUBBLAN. Ojvoj. Vi börjar med en bröstplats på tröjan. 

 

Creddiga modetyckare där ute som på kvällstidningsmanér vill dela ut + till tröjan, speak now or forever hold your peace. 

3 kommentarer

  1. hog

    Tycker att klubbmärket tog lite väl stor plats där i mitten. Optimalt vore väl att byta ut det mot ett sånt där snyggt Donkan M i gult. Sen tycker jag det var lite svårt att se vad det stod på reklmane uppe vid axlarna, de borde man kunna lägga på skjortsnibbarna istället. Ett extra plus till reklamen på ärmarna, det är stil banne mig, men de borde ha varit i samma form, och helst ska de ju vara runda.

    Ska vi ge den 2 av 5 björklöv (alt. dimmbankar beroende på vilket humör man är på).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.