Har de bloggar i Sierra Leone?

Igår kom jag tidigt till träningen på Gammlia. Väldigt tidigt. Så där tidigt som man bara kan komma om man inte har någonting annat på den dagliga agendan utöver "lunch". 

 

Jag träffade materialansvarige "Mackan" i omklädningsrummet. Han var i full färd med att applicera namnbrickor på platser. 

 

Mitt emellan mig och Danny, i den meterlånga frizon där jag kunnat sprida ut mina kläder och där Danny kunnat ställa sina urdruckna CoffeeSlush-muggar, satt nu en namnbricka med "25. Kallay". 

 

Mittemot, på vardera sida om Jocke Kvist, fanns "39 Kargbo" och "16 Kamanor"

 

Att våra tre mest spännande importer tilldelas nuffrorna 16, 25 och 39 skvallrar om att det är en relativt full trupp vi redan besitter. Dessutom diskuterades det huruvida de utlånade spelarna skulle få behålla sina ordinarie platser – då omklädningsrummet är fullt så till den milda grad att i dagsläget inte ens med den allra godaste av vilja och största portion av hjärterum skulle gå att klämma in ytterligare något nyförvärv. 

 

… högerbacken Kamanors 16 kanske låter som ett hyggligt nummer, men jag antar att det lämnats orört hittills för att ingen vill förknippas med modern tids allra äckligaste fotbollsspelare; mannen som får Paolo Guerrero att framstå som en av Mahatma Gandhis allra frommaste apostlar – Roy Keane. 

 

… och forwarden Kargbos 39:a kanske är en diskret hyllning till Nicolas Anelka; något som i så fall kanske tyvärr skulle indikera att han inte blir långvarigt trogen UFC-blått. 

 

Nåväl. Lita på att jag återkommer efter dagens träning (14.30, Gammlia), där alltså Kargbo och Kamanor ska finnas med, tillsammans med någon sorts rapport över afrikanerna som fotbollsspelare. Hade jag varit den store bloggare jag en dag drömmer om att utvecklas till hade jag kanske till och med intervjuat de båda även som människor. Men ni vet; jag är ju tänkt att stå upp mot den (räknar jag med) Romelu Lukaku-store anfallaren på varje träning – då kan man introducera sig som en kille som "har en blogg". Då försvinner ju direkt all den minimala respekt man ursprungligen kan vänta sig som rågblond ung man av systemvetaryttre. 

 

… om de nu ens har bloggar i Sierra Leone?

 

Etiketter: ,

2 kommentarer

  1. Warren Buffet

    Intressant och underhållande läsning som vanligt. Bra jobbat Erik. Spännande att läsa rapporten om afrikanerna efter dagens träning.

  2. Stefan Andersson

    Hur såg afrikanerna ut på dagens träning? Väntar med spänning på nästa blogginlägg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.