Djupgående analys av nyförvärvet Hampus Bohman,

Kalmar FF:s Hampus Bohman, här i den svenska juniorlandslagsdressen, är klar för ett halvsäsongslån till Umeå FC. 

 

En "ung, talangfull och duktig vänsterfotad innermittfältare" är de enda omdömet vi läst om honom hittills. 

 

Det håller inte. Jag kan inte med näsan i vädret kalla mig Västerbottens bästa Umeå FC-bloggare om jag inte gick på djupet och verkligen skärskådade denne unge Bohman med alla de pålitliga, ackurata verktyg för spelarutvärdering jag besitter. 

 

Hampus Bohman är en mycket klok (de där psykiska siffrorna ser man inte på många 20-åringar!) innermittfältare med en fin passningsfot och bra löphuvud. Bra i det defensiva positionsspelet, beslutsam och inte alls oäven i tacklingsspelet. 

 

Tittar vi in på de personliga aspekterna så behärskar han främst svenska, men kommer även kunna interagera smidigt med såväl Karl Morten Eek – "norska (grunderna)" – som skåningen Ali Jasim – "danska (grunderna)". Han är "ganska professionell" och lär inte förhäva sig genom att ställa upp iförd vit Kristus-skrud i onsdagens papperstidning då han har en "reserverad" mediaprofil. 

 

Ska vi konkretisera ytterligare? Exakt hur bra han är som innermittfältare?

 

Han är lika kreativ, lika skicklig i anfallsspelet, men lite snabbare och bättre såväl fysiskt, psykiskt som försvarsmässigt än självaste Kung Erik Lundström. Lite sämre tekniskt och på skallen, bara. 

 

Jag har sällan känt mig mer journalistiskt tillfreds med ett grävande reportage. Hade Janne Josefsson ägnat sina murvelgärningar åt fotbollens värld hade Football Manager varit även hans främsta verktyg. 

 

Och var hade jag varit som debattör om jag inte fått öppna åtminstone hälften av mina argumenterande framläggningar med orden "Men på FM…"

 

Nå. Då var Hampus Bohman utredd. Välkommen, bienvenue, welcome. 

 

Imorgon landar ytterligare en innermittfältare och, ja, det är nog bäst att ni pallrar er till Gammlia för att själva bilda er en uppfattning om honom under endera onsdagens löptest eller torsdagens fotbollsträning. 

 

För…

 

 

… han har jag ingen koll på. 

Etiketter: , ,

En kommentar

  1. Jon

    Härligt! Äntligen tillförlitliga uppgifter om grabben.
    FM har alltid rätt, sedan kan verkligheten ha fel men FM har alltid rätt.
    Kom ihåg för ca 10 år sedan då jag och polarna upptäckte en ung back vid namn Ostembor i Liverpools trupp (Detta var nog på den tiden FM hette CM).
    Till vår förvåning påstod Liverpools hemsida att han hette Otsemobor, vi övervägde att kontakta Liverpool och påpeka felet på deras hemsida.

    (Är så pass gammal att jag skippade läxor i början på 90-talet för första CM)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.