Som jordgubbarna smakade i tant Bertas sommarkvällsberså, som en eftermiddagsträning i mars,

Hej. 

 

Jag påbörjade en akademisk karriär imorse. Klev upp i ottan, duschade, åt frukost, klädde på mig framlagda (!) kläder, lade block och penna i ryggsäcken och satte mig på cykeln mot universitetet. 

 

Men väl framme var den akademiska karriären, helt plötsligt, över. 

 

En enkel fråga. "Hej, jag vet inte riktigt vart den här salen är?"

 

Ett enkelt svar. "Den kursen är i Övik". 

 

Och så fick man besviket lomma hemöver med vetskapen att man inte bara är för dum för att studera – man har nu, under sitt tredje år som kombinerat fotbollsproffs och finansiell haverikommission, reducerats till en dumhet som gör att du inte ens kan försöka påbörja dina studier. 

 

Vi får försöka hitta andra svepskäl till att få strosa omkring på universitetsområdet framöver för att ta vara på den stundande "Lindellvåren"; men det hade ju varit trevligt med lite okonstlat umgänge med klasskamrater dagligdags som tillägg till de omklädningsrumsdiskussioner om syntetfotbollsskor och bötesregler som förs över en tung ljudmatta av Sean Banans schlagerdänga. 

 

Nu får jag väl gå fram och börja hålla låda angående huruvida jag bowlar tillräckligt för att skaffa mig ett eget klot. "You like school? It’s good, you know. It’s something to do in the day. There’s nothing to do in the day. What can you do in the day? It’s like FM, tv… it’s like a third thing to do after FM and the tv…"

 

Om man nu någonsin som västerbottnisk arbetare ska ta ledigt en eftermiddag för att bevittna en Superettanträning – ja, då vill jag hävda att det är idag. 

 

Hampus Bohman kommer! Kallay debuterar med boll vid fötterna! De sista pusselbitarna – väl? inte kommer det väl någon MySpace-uzbek vid 23.57 på lördagsnatten? – i det pussel som är Umeå FC anno 2012 ska visa vilken klass de tänkt hålla. 

 

14.30, gott folk! 

 

Annars får ni förlita er till denna trassliga pennas recensioner, som tänkt levereras någon gång innan Thåström kickar igång Umeå Open i afton. 

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.