Ingen vidare svenskafton – Schweiz utan Ramona vann mot Vitryssland

Det går inte att säga att det var någon vidare rolig afton för de svenska U23 och F19 landslagen som var i elden. F19 premiärspelade i F19-EM och åkte på svidande 3-0 mot England.

Då ska ni veta att alla de tre engelska målskyttarna Jade Moore 20:e minuten (Det svenska självmålet skrevs på henne då hon var sist på bollen av de engelska spelarna) Leeds United, Toni Buggan 36:e minuten, Everton och Chelsea Weston 65:e minuten, Doncaster Rovers Belles, var med och spelade U20-VM i Chile 19 november-2 december 2008. Erfarenhet som heter duga.

Vidare i Englands startelva hittar vi Gilly Flaherty (var med till U20-VM men spelade ingen minut), Arsenal, Rebecca Spencer, målvakt, Arsenal som stod alla matcher i U20-VM, Remi Allen, Leicester (Pontus Kåmark spelade där) hon spelade alla matcher i U20-VM, Kerys Harrop, Birmingham LFC och Michelle Hinnigan, Everton var med men spelade ingen minut i U20-VM.

Toni Duggan gjorde dessutom två mål i U20-turneringen, ett i 2-0 segern mot Chile och enormt viktiga 1-1 mot Nya Zeeland i sista gruppspelsmatchen. 1-1 kom i den fjärde övertidsminuten och gav biljett till kvartsfinalen där blivande mästarna USA väntade. Där blev det förlust med 3-0.

Kolla vi på åldrarna på de engelska spelarna som var iväg till U20-VM och som fanns med i startelvan i EM-premiären mot Sverige är tre födda 1991; Rebecca Spencer, Gilly Flaherty och Toni Buggan. Jade Moore, Chelsea Weston, Remi Allen, Kerys Harrop och Michell Hinnigan är födda 1990. Man kan säga att Englands framtid ser ljus ut.

Åter till det svenska laget, UIK-anfallaren Sofia Jakobsson spelade hela matchen och sprang offside en gång och hade två skott på mål, ett läge i den tredje minuten och det andra i 79:e minuten. Emma Kullberg fick sitta på bänken hela matchen och kom aldrig in.

Nu närmast väntar Island på torsdag.

Ramona kom som jag skrev i inlägget nedan inte till spel när hennes Schweiz vann öppningsmatchen mot värdnationen Vitryssland med 4-1. Danique Stein, Ana Maria Crnogorcevic, Jehona Mehmeti och Bettina Baer nätade och närmast väntar Tyskland på torsdag förhoppningsvis med Ramona Bachmann på planen.

….
Emma Berglund spelade 57 minuter när det svenska u23-landslaget förlorade mot Tyskland med 2-1 i U23 öppna nordiska. Sunnanås Alexandra Nilsson kom in istället för Bersa, Göteborgs Linnea Liljegärd gjorde Sveriges mål i den sjunde minuten, 1-1, men det hjälpte föga då Julia Simic satte det avgörande 2-1 målet i den 32: minuten.

Närmast väntar Norge på onsdag.

….
Undertecknad fick förresten in etta på AIK-Göteborg, 1-0 och tvåa Trelleborg-Örebro SK 0-1, sköna pengar så här i sommartider.

Etiketter: , , ,