Skrivare- ett framtidsyrke?

Jag tycker mig ha märkt att det finns en viss motvilja hos dagens ungdomar mot att skriva längre, sammanhängande texter med papper och penna. De flesta elever protesterar, mer eller mindre högljutt, mot sådana skrivuppgifter. Helst av allt vill de sloppa undan allt vad skrivarbete heter, möjligtvis kan de tänka sig att skriva sin text med hjälp av en dator.

När de ombeds att skriva ett arbete med hjälp av datorer är det oftast bara ett fåtal, som bearbetar det skriftliga material de hittat på Internet och skriver om till egna formuleringar. Majoriteten föredra att ämna in sina arbeten med textavsnitt direkt kopierade från Internet och utan källhänvisningar.

Eftersom ungdomar idag väljer att inte använda papper och penna, så utvecklar de inte den finmotoriska färdighet och muskelstyrka som krävs för att klara av att skriva, mer än eventuellt sin egen namnteckning.

Hur detta beteende kommer att påverka skrivandet i framtiden kan vi ju inte veta, men kanske kommer människor, som fortfarande behärskar färdigheten att bli en bristvara i framtiden?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.