Ett pirr av lycka :)

Rullgardingen svajar i den lätta sommarbrisen, en solstrimma letar sig fram till mina ögon, väcker mig och försvinner snabbt igen.

 Jag gnuggar sömnen ur ögonen och noterar att jag sovit gott och är utvilad i både kropp och hjärna. Jag tar en snabb titt på klockan och hajar till! Tio över sex! Åh nej, jag vill sova länge idag! 

Jag ligger kvar och njuter av värmen under täcket och lyssnar till fågelkvittret. De fyller sina lungor med luft och ropar ut sin glädje över livet. Katten, som sovit vid mina fötter i natt, blir intresserad av ljuden utanför myggfönstret och tränger sig mellan rullgardinen och pelargonerna, för att komma närmare de frestande sångerna. Hon spetsar öronen och spänner upp morrhåren, krafsar med tassen mot fönsterglaset, i ett fåfängt försök att fånga sparvarna.
 
Livet bubblar där utanför! Jag stiger upp, jag kan inte ligga kvar och låta det pågå därute utan att delta själv.
 
Golvet knarrar under mina fötter, när jag rör mig mot dörren. I farten snappar jag åt mig en morgonrock och träder ut i försommarmorgonen. Gräset i skuggan är fortfarande vått av nattens dagg. Där solen hunnit värma upp jorden känns gräset varmt och mjukt. Jag ställer mig vid husknuten och drar ett djupt andetag, lycklig över att finnas till.
 
Människor strävar ständigt efter att finna lyckan. De arbetar och sliter för att nå framgång i livet, siktet är inställt på att finna lyckan i framtiden, när man har nått sitt mål.
 
I stället för denna livslånga kamp vill jag rekommendera alla människor att en dag stanna upp vid sin egen husknut, blunda och ta ett djupt andetag, låta axlarna falla ner och känna sig lyckliga en stund. Solsken och luft är gratis och om man lär sig att uppskatta livets enkla ting, så är jag övertygad om att fler skulle få energi och ork att nå sina livsmål. En liten stund av lycka kan man unna sig varje dag, det är ju i alla fall gratis!
Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.