Paul, oraklet som får världen att bäva :)

Tyskland rasar! I tidningar och medier publiceras recept på olika maträtter, som man skulle kunna tillaga av den berömda bläckfisken Paul. Varför det? Jo, för att Paul, förutsade utgången av semifinalen i fotbolls- VM och det var inte till Tysklands favör. Därför ska han, enligt vissa, plikta med sitt liv och hamna på tallriken. Men, seriöst, han visade sig ju ha rätt! Spanien vann ju! (Och Puyol, den gamla golvmoppen, var överallt på hela planen. Rensade framför egna buren, passade genialiskt till sina lagkamrater och pytsade in bollen i målet, också!)

Kan det finnas en psykologisk faktor med i spelet? Tror tyskarna på sin bläckfisk, på allvar? Fanns det i bakhuvudet att: Paul har sagt att vi kommer att förlora, redan när de startade uppvärmningen? Eller var det spanjorerna som stärktes av Pauls profetia?

Dagens fotboll handlar om stora pengar, för såväl arrangörer, deltagare och åskådare, men varför har FIFA en så stor och kostsam organisation, när de skulle kunna klara sig med ett akvarium, några lådor och lite bläckfiskgodis?

Mitt favoritlag har ju tagit sig till finalen, med eller utan djuriska spådomar och jag hoppas att de håller hela vägen. Nu börjar uppladdningen!

Det ska bli spännande att se vad Paul har att säga om finalen. Behöver den ens spelas?

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.