Gay- kollektion?

Syftet med att designa en kollektion av köksföremål och sälja dem för att få ihop pengar till en organisation, tycker jag är en bra idé! Att sen organisationen i det här fallet arbetar med ett väldigt bra ämne, tycker jag är ännu bättre! Deras insats behövs i vårt samhälle.

Men varför en speciell kollektion, som kallas gay? Finns det något som säger att homosexuella människor behöver dessa speciella saker? Är det en viss kundgrupp som man riktar in sig på, i det här fallet? Är det bara homosexuella som får köpa prylarna? Eller är det designern som är gay? Och vad är det som säger att gay- konsumenterna särskilt uppskattar sexuella/ erotiska motiv?

Genom att lansera denna speciella kollektion så undrar jag om inte RFSL lite grann motverkar sitt eget syfte? Pekar de inte ut gay- gruppen som lite speciell, lite annorlunda än andra grupper?

Som sagt, jag tycker att syftet med kollektionen är bra, men inte är det väl stor skillnad mellan "dem" och mig? Jag uppskattar också trevligt designade föremål som säljs till förmån för olika välgörande ändamål.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.