”Det var ett skämt”

En elev på en högstadieskola vred på brandslangen, lät den rinna över natten och ställde till skador för nära en miljon kronor. Nu vill personen slippa undan påföljden för detta och förklarar att allt bara var ett skämt. När man läser artikelkommentarerna verkar det finnas en del vuxna (?) som vill hålla med förövaren, allt var ju bara ett skämt, en lek, som gick en aning snett…

I dagens skolkorridorer haglar förolämpningar och kränkningar mellan eleverna. När en vuxen påpekar det olämpliga i att säga så, urskuldrar sig den ansvariga ofta med att "Det var ett skämt" och den utsatta vågar inget annat än hålla med.

Jag har avbrutit misshandelsliknande situationer, där den ena av kontrahenterna förklarat situationen med "Det var ett skämt" och den andra skräckslaget nickat. Om det här är den moderna humorn så lämnar den en dålig smak i munnen efter sig!

En kommentar

  1. Nina

    Det är det som är skrämmande hur vi är mot varandra. Se bara vuxna människor här i VKs kommentarer hur man fäller glåpord och hånar med hugg och slag istället för att komma med något konstruktivt och positivt. Jag tror på att vi måste börja med oss själva och verkligen ta tag i hur man behandlar andra på ett värdigt och kärleksfullt sätt. Vi har åsiktsfrihet här i landet men det innebär inte att vi ska såra andra och våra medmänniskor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.