Ropen skalla- DIKTATUR ÅT ALLA!

Var femte av de som kallas "de unga vuxna" är beredd att sälja sin rösträtt i riksdagsvalet till någon som betalar visar en undersökning som publiceras idag. Visst, att få pengar eller ett jobb låter väl bra. Men är man beredd att ta konsekvenserna av sitt handlande sen?

När det utlovade jobbet består av latrintömning i regimens nyinrättade fångläger? Klaga inte, du fick vad du ville ha! Eller du kanske inte får något jobb alls, det vet man ju hur det är med vallöften…

Mer än var fjärde tycker också att det vore bra om landet styrdes av en stark ledare, så att man inte behöver bry sig om politiken och att sånt trams som att rösta. Det är ju jobbigt att engagera sig!

Vad är det som händer? Önskar verkligen en stor del av landets medborgare att vi inför diktatur och ger upp den allmänna rösträtten? Människor, runt om i världen, offrar sina liv för att kunna vara med och påverka, men här kastar man bort sina rättigheter.

Är dessa "unga vuxna" så säkra på att de själva passar in i diktaturens mall, att de inte får plikta med sina liv för att de sålt sin röst till "den starke ledaren"? Eller är de redo att chansa? De kanske inte anser att deras liv är värt mer än några tusen kronor?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.