”Vård av barn”

Det är ju en himla tur att möjligheten finns! Tänk så jobbigt om man inte kunde få sitt andningshål ibland! När det är stressigt på jobbet, eller när man bara behöver vara ledig och mysa med sitt barn! Ta sig lite kvalitetstid med familjen! Och inget löneavdrag blir det, heller!

 Hur många har satt det i system? Jag har rent konkreta exempel i min närmiljö. Man sjukanmäler barnet, anmäler till sin egen arbetsplats att man VAB: ar och sen gör man någonting trevligt tillsammans, i stället!

 På många arbetsplatser är detta regelbundet återkommande, och ingen kan ifrågasätta beteendet. Det är ju självklart att ett sjukt barn behöver sin förälder, men hur ska man ställa sig när barnet sen infinner sig i förskolan/ skolan och berättar om den senaste shoppingresan till Sundsvall/ besöket på äventyrsbadet i Ö- vik?

 I dagsläget behövs intyg från barnomsorg/ skola om att barnet varit sjukanmält för att få ut ersättning från Försäkringskassan, men eftersom det intyget kräver merarbete för personalen inom barnomsorgen/ skolan, kommer det att slopas. Hur kommer det då att se ut i framtiden?

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.