Stress bland unga

blogg.vk.se/urminsynvinkel/2013/04/23/stress-bland-unga-1204920

På matsedeln ser allt bra ut. Salladsbuffén är varierad och fräsch, maträtterna välkomponerade och varierade. I terorin fungerar det jättebra.

I praktiken äter många barn väldigt lite, eller ingenting alls. Skolorna idag har självservering, och tanken är bra, var och en tar för sig det man vill ha. Men maten i kantinerna ser inte tillräckligt aptitlig ut för att attrahera barnen. Många väljer då att kanske bara ta för sig av morötterna, vilket i och för sig är nyttigt, men inte på något sätt tillfredsställer energibehovet hos ett aktivt, växande barn. Andra hoppar helt över maten och väljer knäckebröd, i bästa fall med margarin och ett glas mjölk till.

De gånger jag äter lunch tillsammans med elever brukar jag i alla fall ställa frågan, "Var det ingen bra mat idag?". Ofta får jag till svar att det inte var det idag, vilket ofta får mig att undra om eleven satt detta i system, att undvika att äta skollunch? Har någon noterat hur ofta det sker? Eller är det sant, att det, just idag, inte var någon god mat?

Många föräldrar lever också i tron att barnen äter ordentligt i skolan, och kanske därför överser med att de inte äter så mycket till middag…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.