Datorer i skolan

Här i kommunen har alla elever tillgång till datorer, på högstadiet tilldelas de en personlig, bärbar dator. Det är framåt och positivt från kommunens sida. Men, sett ur min synvinkel, hur ser det ut i verkligheten?

Jag har tidigare nämnt att det finns ett antal elever i grundskolan, som verkar totalt sakna motivation för skolarbete. De sitter helt enkelt av tiden. Ofta använder dessa elever sina datorer till andra saker än skolarbete, nöje, förströelse och musik.

Det händer ofta, i klassrumssituationer, att eleverna påpekar att de "inte kan jobba idag", eftersom de:

1. Har glömt sin dator hemma.

2. Har glömt att ladda sin dator alt. har batteriet laddat ur.

Att man glömmer sin dator kan hända, det förstår jag. Men när det händer upprepade gånger? OK, man får acceptera och försöka ge eleven alternativa arbetsuppgifter.

Att man glömt att ladda sin dator, eller att man använt den så mycket under skoldagen att batteriet tömts, det kan jag också förstå. Men vad jag INTE kan förstå är de skolor som inte kan tillhandahålla eluttag, så eleverna kan ladda sina datorer under skoldagen, om det behövs.

Det skulle även underlätta för oss pedagoger om det, i klassrummen, fanns eluttag, så att eleverna kan delta i undervisningen med datorn, via sladd! Bristen på eluttag har visat sig vara stor på vissa skolor i kommunen! Miss i planeringen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.