En underliggande önskan om att få döda?

http://www.vk.se/935248/far-inte-satta-upp-varnande-skyltar

Varför får man inte varna trafikanter för ev faror?

Många bilister och trafikanter verkar, i mina ögon, sakna medvetenhet om att hästar är djur som kan reagera mycket hastigt på något yttre stimuli. Det behöver inte vara den passerande bilen som hästen skyggar för, det kan lika gärna vara en katt i vägdiket eller en fladdrande plastpåse.

Eftersom hästar är flyktdjur, dvs de är bytesdjur för rovdjuren, säger deras instinkt att de ska fly från faran. En häst som blir skrämd av något i diket eller vid vägkanten, reagerar instinktivt och kastar sig undan det farliga. I denna situation kastar den sig mot körbanan, mot trafiken. Hästen tänker inte, den reagerar med ryggmärgen.

Det händer, när jag är ute och rider, att jag blir passerad av fordon, som varken dämpar farten eller håller ut och lämnar avstånd till hästen. Det värsta var den bilist som körde så nära att hästens svans svischade över vindrutan…Tyvärr, är det ju också så att ryttare och kuskar ofta måste passera trafikerade vägar för att ta sig till platser där hästarna kan tränas/ motioneras i lugn och ro, dvs platser utan fordonstrafik. Vi uppehåller oss inte gärna längs trafikerade leder, bara för att jävlas, även om många verkar tro det…

Vad många bilister inte verkar inse är att en häst kan väga uppemot 600 kg, mer än en älg! Att då få dessa 600 kg på motorhuven ger samma konsekvenser som en älgkrock och dessutom gäller Trafikkungörelsen, som säger att bilisten ska visa hänsyn och hålla avstånd till hästen, så det är föraren som får stå för eventuella skador på fordonet.

Många bilister blir förvånade när de upptäcker att det är en vuxen människa som rider hästen, de förväntar sig ett barn, förmodligen en ung tjej (det är ju sådana som förknippas med hästar), men när de kör som de gör, är min fråga: Är de ute efter att döda ett barn? Eller, duger det med vilken människa som helst?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.