”Remember to always try to look your best!”

Ibland fastnar man ju framför nåt tv- program, när man zappar runt mellan olika kanaler… Senast var det ”Trinny och Susannah stylar om Sverige” som pockade på min uppmärksamhet! 🙂

Jag tycker det är intressant att se hur någon kan förändras med lite smink, eller ja: ganska mycket smink, och annorlunda kläder. Hur deras kroppshållning och utstrålning förändras genom att plötsligt få på en klänning eller en snygg kavaj. Vi kommunicerar och sänder ut så många budskap till vår omgivning beroende på hur vi rör oss och vad vi har på oss!

Det som stör mig med detta program är att alla stylas så likriktat… 🙁 Kvinnor, som av programledarna får veta vilken GUDOMLIG kropp de gömt under den urtvättade t- shirten, får på sig underkläder som formar kroppen och slankar till den, ibland får även männen i programmet det. Allt för att de ska närma sig det rådande samhällsidealet om hur våra kroppar ska se ut, för att vara attraktiva.

Sen ska ”former” skapas (återskapas?) genom diverse olika klädesplagg. De delar av kroppen som inte uppfyller kraven ska döljas och tonas ner, medan de ”vackra” partierna ska framhävas. Under den avslutande promenaden på catwalken stapplar kvinnor fram i skyhöga klackar under publikens applåder.

”Remember to always try to look your best!” är ett uttalande av Trinny, som etsat sig fast i mitt minne. Och när jag hasar iväg till Konsum för att köpa en liter mjölk, i mina säckiga joggingbyxor och med håret uppsatt i tofs brukar jag titta mig i spegeln innan jag går och tänka: ”Oh yes, Trinny! This is as good as it gets!”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.