”Jag jobbar hemma idag!”

Unionen presenterar en undersökning som visar att två av tre arbetstagare anger att de jobbar hemifrån samtidigt som de vårdar sjuka barn i hemmet. Det finns t o m ett ord för det: vobba. Jämför med ordet vabba! 🙂 Huvudorsakerna de tillfrågade uppger, till varför de gör så här, är att de vill hinna med sina arbetsuppgifter och att det inte finns någon annan person som kan ta över deras arbetsuppgifter om de inte arbetar.

Dessa personer väljer alltså att fortsätta jobba, för att inte överhopas med arbete, när de återkommer till arbetsplatsen efter en frånvaro. Jag undrar lite grann hur effektiv man är i ett sånt läge? Får man något gjort ”på jobbet”, samtidigt som man ska ta hand om ett barn med vinterkräksjuka?

Inte vet jag, men är inte det här, också, ett utslag av det allt hårdare klimatet på arbetsplatserna? Människor förväntas vara lojala mot sin arbetsgivare, offra sin egen hälsa för företagets bästa. Jag tycker mig se det mer och mer, på många arbetsplatser, i hela samhället. Människor stressar sig ”in i väggen” genom upplevda krav från omgivningen. Det borde väl kunna finnas en annan, bättre lösning?

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.