Paj, igen :)

Nu verkar det väl som om jag totalt snöat in på pajer (och: Ja, lite då! 🙂 ) Jag tycker att det är bekväm ”allt i ett- mat” 🙂 Här kommer ett recept på en broccolipaj! Serveras lämpligast med en god sallad till! Det fungerar att använda frysta broccoli- buketter också, då slipper du momentet med att förvälla broccolin…

 

Broccolipaj

 

Ingredienser

 

1 stycken

 

Deg:

 

  • 2,5 dl vetemjöl
  • 50 g smör eller margarin
  • 1,5 dl keso

 

Fyllning:

 

  • 300 g broccoli
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 2 ägg
  • 60 g ädelost
  • 0,5 tsk salt
  • 1 peppar

 

Gör så här

 

  • Ugn: 200º
  • 1 timme

 

Häll mjölet i en skål. Lägg i smöret skuret i små bitar. Fördela smöret i mjölet med fingertopparna till en smulig massa. Tillsätt keson och arbeta ihop till en deg.

 

Tryck ut degen i en pajform så att den täcker formens botten och kanter. Nagga med en gaffel. Tryck fast en remsa folie runt kanten så åker inte degen ner vid gräddningen. Ställ kallt i ca 15 minuter. Förgrädda sedan pajskalet ca 10 minuter.

 

Förväll under tiden broccolibuketterna i saltat vatten ca 2 minuter. Häll av vattnet och låt svalna. Vispa ihop grädde och ägg med lite salt och peppar till en äggstanning. Fördela broccolin i det förgräddade paj skalet. Smula ner ädelosten. Häll över äggstanningen.

 

Grädda mitt i ugnen tills äggstanningen stelnat ca 30-35 minuter.

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.