Paj, igen :)
Nu verkar det väl som om jag totalt snöat in på pajer (och: Ja, lite då! 🙂 ) Jag tycker att det är bekväm ”allt i ett- mat” 🙂 Här kommer ett recept på en broccolipaj! Serveras lämpligast med en god sallad till! Det fungerar att använda frysta broccoli- buketter också, då slipper du momentet med att förvälla broccolin…
Broccolipaj
Ingredienser
1 stycken
Deg:
- 2,5 dl vetemjöl
- 50 g smör eller margarin
- 1,5 dl keso
Fyllning:
- 300 g broccoli
- 2,5 dl matlagningsgrädde
- 2 ägg
- 60 g ädelost
- 0,5 tsk salt
- 1 peppar
Gör så här
- Ugn: 200º
- 1 timme
Häll mjölet i en skål. Lägg i smöret skuret i små bitar. Fördela smöret i mjölet med fingertopparna till en smulig massa. Tillsätt keson och arbeta ihop till en deg.
Tryck ut degen i en pajform så att den täcker formens botten och kanter. Nagga med en gaffel. Tryck fast en remsa folie runt kanten så åker inte degen ner vid gräddningen. Ställ kallt i ca 15 minuter. Förgrädda sedan pajskalet ca 10 minuter.
Förväll under tiden broccolibuketterna i saltat vatten ca 2 minuter. Häll av vattnet och låt svalna. Vispa ihop grädde och ägg med lite salt och peppar till en äggstanning. Fördela broccolin i det förgräddade paj skalet. Smula ner ädelosten. Häll över äggstanningen.
Grädda mitt i ugnen tills äggstanningen stelnat ca 30-35 minuter.
Senaste kommentarerna