Yenney

Undercover Boss

Loppisfynd

Imorse ringde Patriks mob kl 7.15, det var från hans jobb, han hade glömt att han skulle jobba extra 7-12. Bra start på morgonen men jag sov några timmar till tills min dotter (Evelyn) kom och bultade på dörren, (Patrik har kopplat ur ringklockan) hon hade sovit hos min morfar för säkert tionde gången denna sommar. Det är inte alla gubbar över 80 år som har sina barnbarnsbarn hos sig över natten. Sen när Patrik kom hem från jobbet så var det dags att sätta ihop och fast avgassystemet, vilket tog några timmar men nu sitter det på plats och ja, jag tror den går lite tystare.

Jag och barnen passade på att cykla till loppisen i Korskyrkan en sväng medan han fixade med bilen. Där inhandlade Evelyn ett halsband för 5 kr och en burk utsmyckad med frukter för 20 kr. Jag köpte två "gamla" barnböcker för 5 kr st och sonen (Elvin) fick en helikopter för 20 kr. Kände mig tvungen att köpa den eftersom jag lät honom leka med den så han skulle vara lugn medan jag gick runt och tittade. Han lyckades ha sönder den lite och fast den var trasig sedan tidigare så kände jag mig som sagt tvungen att köpa den. Sen hann vi ju bara komma hem så försökte Evelyn använda sitt halsband som lasso att ta ner rönnbär med, så jag ägnade lite tid åt att försöka plocka upp de jättesmå pärlorna från gräsmattan under em. (Ursäkta att bilden är spegelvänd och av dålig kvalitet alt kvalité). (Vad är det för skillnad på kvalitet och kvalité. Språkrådet rekommenderar att man använder kvalitet och uttalar det med t på slutet. De anser att den betydelseskillnad som ibland antytts "verkar meningslös att upprätthålla". Ursprungligen är det nämligen fråga om ett och samma ord. Formen kvalitet passar bättre ihop med ordet kvantitet, som det ofta står i motsats till).

Annars har kvällen varit rätt lugn, stoppade i säng Elvin vid 18.30 med en Turtlesfilm o hoppades han skulle sova hela natten, men medan jag o Patrik såg filmen baksmällan så vaknade han men han somnade om igen efter en timme o en bamsefilm.

För övrigt har jag ju faktiskt sett två bra serier ikväll oxå, först hemliga prinsar (med "svägerskan" Veronica när jag o Evelyn var förbi brorsan en sväng) sen när jag kom hem såg jag o Patrik undercover boss. Båda serierna gick ut på samma sak, att folk utgavs sig för att vara någon annan. Var tre prinsar som sökte kärleken i England men låtsades vara vanliga "svenssons" och i andra serien är det chefer som går ut förklädda på sina egna företag och tar provanställning. Rekommenderar den senare.

Etiketter: ,

3 kommentarer

  1. Berith

    ser att du skriver att helikoptern var trasig ”på riktigt”. Eftersom vi fått leksakerna o gosedjuren nyss, har vi inte kunnat kolla dem. Att en stjärtfena gick av i leken ska ju inte inverka på funktionen i övrigt.Jag tycker du ska kontakta mej, så får du tjugan tillbaka.. hälsningar Berith Engström

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.