Yenney

Droger och alkohol

Tyvärr har jag varit tvungen att ta bort början på mitt inlägg.

Det är synd och sorgligt att se vad droger och alkohol kan ställa till med. Vilket jag även fick höra berättas en del om idag när jag var på Efs sommarhem. Fick b la lyssna till en man vid namn Holger engagerad i Blåbandsrörelsen, fd lärare och nämndeman. Han sa att 8 av 10 mål var drog eller alkoholrelaterade. Han önskade att alla familjers hem fick vara alkoholfria öar, likaså idrottsföreningar och kyrkor. Jag har samma önskan som honom, att hem med barn under 18 år kunde få vara alkolholfria, att barn slapp se sina föräldrar dricka, även om de dricker med måtta. Han berättade om en tjej som hade haft en fjortisfest som spårat ur, polisen hade kommit och sociala hade kontaktat pappan men han kunde inte hämta henne eftersom han hade druckit. Han berättade även om en tjej som hade blivit alkoholförgiftad och dött. Pappan hade sagt att han skulle mörda den som gett henne alkohol. När han sedan kom hem var spritskåpet öppet och där låg en lapp med orden "förlåt pappa, jag tog lite sprit".

Men han berättade även en rolig historia där två pojkar hade gjort en luftballong som de satt den ena pojkens hamster i men den där ballongen försvann o pojken ringde in flera år senare till Karlavagnen och berättade om det. Han undrade hur det hade gått för den där hamstern. Då ringde en kvinna in och berättade att hon gått med sin pappa på Hötorget o frågat om hon kunde få en hamster, men det skulle hon inte få. Då ber jag till Gud sa flickan och så bad hon. Vad kom inte ner en stund senare, jo en hamster i en luftballong. Haha. Pappan kunde ju inte annat än låta henne behålla hamstern. (Kan innehålla faktafel eftersom jag inte hörde programmet själv i Karlavagnen och det är svårt att återberätta saker exakt som man hör).

Nä, nu är det min tur att gå ut o sova i tältet med dottern. Hon sover redan, men jag lovade att jag skulle komma ut senare.

Etiketter:

En kommentar

  1. eMALj

    Ett hem utan alkohol borde alla barn få ha, håller med.
    Kommer själv inte att dricka när barnet är med, än fast jag inte är någon stordrickare direkt, tycker dom kan slippa det så länge som möjligt faktiskt.

    Tack för senast förresten. Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.