Yenney

Falco rusticolus

Söndag natt var inte heller den ultimata natten att sova i tält, det var kallt som attan. Var bara 7 grader när jag gick ut o hade visst bara varit runt 5 grader på morgonen. Frågade Patrik om jag verkligen skulle sova i tält när det bara var 7 grader eller om jag skulle hämta in Evelyn. Jo, det går bra sa han. Hade tagit på mig en tröja, byxor o sockar, tog med ett täcke som jag lade under och över mig o en filt som jag lade över Evelyn o kröp ner i sovsäcken. Frös efter 2 min, var tvungen dra sovsäcken över ansiktet för att inte frysa. Evelyn hade oxå insett sin begränsning så hon hade redan rullat in sig i sovsäcken. Men hon brukar ofta sova under täcket, men jag tycker det verkar så otäckt, som att hon ska kvävas, själv kan jag "inte" andas om jag drar täcket helt över huvudet.

Igår ville hon oxå sova i tält men då ställde varken jag eller Patrik upp som kandidater så hon fick sova där själv o det gick bara fint. Hon hade klätt sig rejält o tagit med extra täcken o filtar. Det är riktigt kallt på kvällarna/nätterna nu fast vi haft så varmt o skönt de senaste dagarna.

Idag har jag följt med brorsan o hans tjej till Vilhelmina som hämtat en norrbottensspetsvalp. En liten gullig sak som ska heta Falco (rusticolus), är latin och betyder jaktfalk. (Har lagt upp en bild på Magnus snygga familj, får se om dom godkänner det eller om jag måste ta bort den).

Evelyn började gråta för någon halvtimme sedan o klagade på ont i foten o att hon var hungrig. Hon brukar vakna ganska ofta nu för tiden o gråta o ha ont o yra en massa. Vet inte vad det beror på. Men hon lugnade sig o fick följa med ner o äta lite fil o flingor som hon ville ha. Sen undrade hon om inte jag oxå skulle gå o lägga mig för klockan var ju över tolv. Ja, det kanske är dags för det, så jag slipper somna på soffan som jag gjorde i natt (är inte första gången det händer), vaknade runt kl 4, hade tv:n på, taklampan o datorn hade jag i knäet. Stängde av datorn o tv:n sen somnade jag om. Måste fixa fjärrkontroll till taklampan oxå. Även Elvin vaknade runt kl 4 hörde jag o han fick lägga sig i våran säng o se på tv tills han somnade om, vaknade typ samma tid i förrgår!  Men nu ska han väl inte vakna så tidigt hoppas jag, för han, Evelyn o Patrik kom inte hem förrän kl 22, de hade varit i Järnäs hos Cecilia o Thomas.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.