Yenney

Generationsklyftor

Idag har jag varit ute o rejt hela dagen, men det är inget ovanligt, det brukar jag göra. Speciellt när Patrik är borta, men även annars oxå. Mamma brukar säga att jag får se när jag börjar jobba att jag kanske inte har lust att vara ute o flänga så mycket. Men jobb är ju något år bort så är väl bäst jag är ute o flänger medan jag orkar då.

Först var jag o barnen o hälsade på gamla bekanta (i dubbel bemärkelse) i Brattfors. Jag brukar hälsa på en del äldre, äldsta jag brukar hälsa på är 92 år, men åldern spelar ingen roll, de är unga i sinnet ändå. Minns när jag var yngre o mamma hälsade på dom som var äldre o jag tänkte, varför ska hon umgås med dom som är så gamla för, varför umgås hon inte med dom i sin egen ålder, men nu förstår jag. Det är något speciellt o nu för tiden träffar jag många äldre i olika sammanhang. Men självklart umgås jag med jämnåriga o medelålders oxå. Det är viktigt att umgås över "generationsklyftorna". Så efter att ha varit o hälsat på mina vänner i 80 års åldern så åkte jag vidare till en kompis i Vännäs som är lika gammal som mig, där fick våra barn leka med varandra o vi mammor surra. Blev bjudna på middag innan vi skulle åka hem så vi kunde åka direkt till cirkusen som var ikväll.

På cirkusen gick jag med Evelyn, Elvin o Viktor, cirkus skratt, det var ganska bra, men inte så mycket folk tycker jag, men hur många har pengar dagen innan barnbidraget då? Inte vi iaf men blev bjudna av Bosse. Är tredje gången Evelyn är på cirkus i sommar, men tror inte vi haft pengar till någon. Men som sagt imorgon kommer barnbidraget o då blir det handla av. Måste fylla på alla förråd. Efter vi gjort det så ska vi i KD ha surströmming i Sunnansjö Bygdegård kl 18 så alla som vill är välkomna, 50 kr kostar det. Men jag är lite rädd att åka till stan när vi har en tid att passa för vi brukar ha en tendens att stanna borta ganska länge så risken är att vi inte hinner hem. (Och ja, det är alltid mitt fel). Jag ska dessutom vara i Sunnansjö 1 h tidigare för vi har styrelsemöte. I våras skulle jag sjunga med kören i kyrkan o trodde vi skulle hinna hem till kl 18 men jag tror vi var hemma 18.30. Så det blev ingen körsång, ville inte komma som en eftersläntrare, men jag är tidsoptimist så sen är jag nästan jämt! Efter festligheterna är slut imorgon kväll så ska vi vidare till stugan o vara där i helgen.

‎4 år: Mamma kan allt! 8 år: Mamma kan mycket! 12 år: Min mamma kan faktiskt inte allt! 14 år: Mamma fattar ingenting! 16 år: Mamma är hopplös! 18 år: Hon där? Hennes datum har gått ut! 25 år: Mamma kanske vet lite om detta. 35 år: Innan vi bestämmer oss, frågar vi mamma. 45 år: Undrar vad mamma tycker om detta? 75 år: Jag önskar att jag kunde fråga mamma om detta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.