Yenney

Premiärtur

Jaha, då var det dags för första turen med botniabanan. Jag var där kl 12 i god tid innan tåget skulle gå, men kom det något tåg, jodå, ca 30 min efter utsatt tid. Det var signalfel så tåget blev stående i Saluböle ett bra tag, sen råkade vi ut för samma sak i Gimonäs, men då blev vi som tur var bara stående i några minuter. Det var en riktigt komfortabel resa trots att jag kom 25 min försent till min första lektion. Inget buller som i vissa andra tåg utan tyst o smidigt. Tyckte jag läste någonstans att man kunde njuta mer av naturen med tåget, ja, man ser en massa vatten o skog men det går ju så fort. Det kändes lite konstigt att åka baklänges oxå o det var obehagligt att få lock för öronen i tunneln. Tur att de inte hade någon biljettkontroll påväg in till stan för jag fick då inte mob biljetten jag beställde förrän 16.53, 4 h efter jag behövde den. Så de 53 kr vill jag gärna ha tillbaka. "För resor inom 24 h skickar vi biljetten inom 15 min". Jo, pyttsan! Åkte tåg hem oxå, men imorgon blir det nog buss till skolan. Har köpt ett "busskort" nu, vad bra att man kan åka både buss o tåg på det för samma summa som tidigare. Gruvar mig inför morgondagen, känner jag inte en käft i klassen, vet inte vad någon heter även fast vi hade upprop idag. Vi ska göra ett grupparbete tre och tre och skriva uppsats två och två. Jag är inte den typen som bara börjar snacka med folk, men en av dom stod då på perrongen i nling, men har ingen aning vem hon är, har aldrig sett henne förut el jag kände inte igen henne iaf.

På tal om att inte bara snacka med folk så har jag blivit jagad av journalister i sommar el iaf 2-3 st. Haha. Men det räcker. Förstod att det var någon tidning som ringde imorse så jag lät bli att svara o mycket riktigt var det VF. Men nu har jag fått reda på frågorna, då är det bara att komma med svaren. Men man vill ju gärna förbereda sig lite o inte svara direkt på telefon.

Annars ikväll har vi gjort ett sista försök att hitta några bokstäver, det gick väl sådär, hittade alla vi hade kvar på Rödviken utom en. O då blir man ju så osäker på om man inte duger till att hitta den eller om den försvunnit. Vilket man isf ska anmäla. Sen har vi typ alla kvar på Skjutbaneberget. Men barnen gjorde det bra som orkade gå en bra bit på elljusspåret. Sen gjorde jag ett försök att hitta en på Skjutbaneområdet men det lyckades jag inte med. Däremot lyckades jag hamna på Bryggaregatan. Först fattade jag inte ens var jag var någonstans. Men rent logiskt borde jag ju förstått det. Får se om vi hinner göra ett nytt försök imorgon. Jag går egentl skola till 15 men funderar på att åka hem kl 12 ist. För Patrik jobbar till 12 oxå. O vad sa då Patrik, jaha så du prioriterar det framför skolan bla bla bla. Kan då erkänna att det inte är första föreläsningen jag skulle missa. För övrigt är det då hur tråkigt ämne som helst, vetenskapsteori. Positivism, strukturalism, postmodernism etc etc. SÅ TRÅKIGT! Tur att läraren var en härlig typ iaf, vi fick skratta en del åt hans kloka o roliga uttalanden även om det var näst intill omöjligt att läsa hans handstil. Vi fick höra lite om Michel Foucault. Imorgon ska vi få höra om någon snubbe, minns inte namnet på honom men det var han som upptäckte bakterierna, men inte visste om det, gick visst illa för honom.

Imorgon är det jag som ska lämna barnen eftersom Patrik börjar jobba kl 7, hur sjutton det ska gå vet jag inte o vad jag gör uppe nu. Godnatt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.