Yenney

Graviditetspeng

Har varit lite dålig på uppdatera bloggen i veckan, har varit så TRÖTT!  Är ju inte van att kliva upp före kl 8 men nu när Evelyn ska till skolan o Elvin till dagis o Patrik har varit i älgjakten så har jag ju varit tvungen. Han har varit hemma två dagar i veckan men då var jag ju tvungen stiga upp ändå för jag skulle själv upp tidigt till skolan. O tåget verkar ju funka bra, stod då kvar i Övik i ons när jag skulle åka 7.15 så fick ta bussen ist. När man har åkt tåg en gång så tycker man verkligen att det går SAKTA med buss!

Imorgon är det oxå älgjakt för Patrik igen, men som tur är nog deras jaktlag det enda som hållit på att söndagen är en "vilodag" så då jagar dom inte. Skönt!

Har just sett alla valfilmer på vk från nling, värst vad mycket man kände igen fast det var andra partier! Subventionerad soptaxa för familjer med blöjbarn, hmm, vet bestämt att vi i Kd har lämnat in den motionen. O det var inte jag som kom med det förslaget även fast jag har blöjbarn utan det var en annan i partiet som har vuxna barn. Men det skulle väl vara bra, vi slänger en himla massa sopor fast vi försöker källsortera mycket. Men hur ofta orkar man köra bort det så tillslut ser ju hela huset ut som en soptipp. Kanske skulle lämna in ett förslag på en återvinningsstation här på vändplatsen vid Puttes väg då har jag ju riktigt nära. Haha. Kanske inte så inbjudande när man ska gå ner till Kärleksudden o Puttes väg.

Sen tyckte jag någon nämnde ordet storflygplats, vilket jag oxå läst i valmaterialet som de andra partierna skickat ut. Då kan jag ju stolsera med att det faktiskt var vi som väckte den frågan på nytt o skrev en motion om det.

Hörde även något om arbetskläder o det har vi fortf i vårt valprogram. (Var vår förtjänst att Tallbacken mfl fick ett ombyte för några år sen (var egentl tänkt två men några tyckte det var bättre med ett så fler fick del av det. Men det är ju lite svårt att bara ha ett ombyte).

En annan motion som vi inte fick igenom var vårdnadsbidraget pga s o v + en borglig röstade NEJ. Hade det gått igenom hade jag nog blivit den första att utnyttja det, visst det var lite pengar men det är då mer än jag tjänat under vissa perioder sen går mitt barn före pengar. Jag skulle gärna tillbringa hans tre första år med honom varje dag o snart fyller han det o jag hinner inte utnyttja det. Men vi fortsätter kämpa för vb med samma intentution som sist, att det ska vara statligt o på 6000 kr. Tänk så skönt att slippa stressa på morgonen men nu får jag tyvärr göra det ändå eftersom dom som går 6 års inte får ta sig själva till skolan. Har verkligen känt mig lat denna vecka när jag tagit bilen o skjutsat henne eftersom vi jämt blir sena eftersom jag är så seg på morgonen el inte väcker henne i tid. Men nu har hon fått en egen väckarklocka från Bamse bokklubben som går i gång varje morgon. Men som sagt vad hjälper det om jag ändå kliver upp en kvart senare än henne för hon klär sig ju inte själv el tar frukost. Men som tur är har Elvin sovit längre på morgonen så har skjutsat henne o väckt honom senare. Ska bli roligt o se om han kommer klättra över spjälsängen innan han fyller 3 år. Hade ju honom i liggvagnen till han var 1 år så har inga större förhoppningar. Tänk att dom är så olika han o Evelyn.

På tal om vårdnadsbidrag o annat så vill KD införa graviditetspeng under den sista månaden i graviditeten. I slutet av graviditeten har många kvinnor behov av att trappa ner på sitt arbete. Nu blir kvinnor som inte orkar arbeta heltid före förlossningen hänvisade att antingen ta ut fp i förtid el försöka bli sjukskrivna. Ingen ska behöva ta ut fp före barnets födsel. Graviditetspengen bör beräknas på samma sätt som dagens tf fp o antalet dagar bör uppgå till 20-23 beroende av månadens längd. Valet att trappa ner på arbetet den sista månaden ska naturligtvis vara frivilligt. Förslaget innebär att dagarna inte kan sparas utan de måste tas ut innan barnet är fött.

Ja, nog tror jag 90% skulle ta ut det om det gick, men tycker det faller lite grann eftersom många får barn tidigare men iof går ju många över oxå. Jag tycker vi kunde lyxa på med 2 mån.

2 kommentarer

  1. A-K

    Ja, mera lyx! Kristdemokraterna är nog det enda parti som vill lyxa till det för barnfamiljerna och de äldre. Jag röstar för mer ”lyx” i vardagen!

  2. K

    I Kristdemokraternas ”hemliga valplan” för mer samförståndspolitik i Nordmaling, ingick det att få de andra partierna (från båda blocken) att föra kristdemokratisk politik utan att de själva skulle förstå detta. Att få andra att göra som man vill utan att de vet om det är en konst. Bra jobbat!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.