Yenney

anti jante ullvante

Det här börjar vara mer o mer en veckoblogg om ens det. Försöker att inte starta datorn på kvällen förrän alla i familjen gått o lagt sig o på dagarna när barnen är på skola/dagis försöker jag skriva på uppsatsen vilket går ganska dåligt. Förra mån tog jag min tillflykt till biblioteket för att plugga lite på kvällen för på dagarna blir det inte mycket gjort eftersom barnen är hemma mest varje dag. Har räknat ut att jag har 12 h i veckan som båda barnen är borta o det är mån-ons. I annat fall måste jag eller dom åka bort. I vilket fall så hade jag missat att anti jante skulle ha en träff där kl 19 så jag hann skriva ungefär i en halvtimme sen kände jag mig typ tvungen att vara kvar på det där, inte för att jag hade något emot själva grejen men jag hade inte räknat med det, hade jag gjort det hade jag nog tagit nå andra kläder t ex. O lustigt nog blev det prat om vilka kläder etc man skulle ha för att passa in. Föredraget hölls av Billy Ehn, professor i etnologi vid Umeå universitet. Vi fick samtala om olika frågor o det som kom upp rent spontant. Vi fick även svara på frågor som t ex "skulle du tycka det var ok att gå i morgonrock till affären"? Jaja, en trevlig kväll men inte så mycket gjort.

 Dagen efter skulle jag träffa min handledare o det var en typ som inte föll mig i smaken, han håller tydligen på med projektet föräldrapeppen här i nling. Den är  f ö imorgon men Patrik kommer missa den precis som förra tis, vilket var mitt fel. Jag åkte ju som sagt in till stan för att träffa min handledare o att åka in till stan bara för det gör jag inte så jag hittade ju förstås på några saker vi kunde göra. Först gick vi på The phonehouse o lämnade in min mobil eftersom kameran slutat fungera. Det skulle ta 2-4 v o jag skulle få en lånetelefon, först fanns det inga inne men sen hittade dom en, kanon tänkte ja, jo tjena, vilken dynga! Jag förstår att dom inte lånar ut några nya flashiga telefoner men den där, man kunde inte ens skriva med automatiskt textning o inte hade jag ju några kontakter kvar heller. Så efter en dag bytte jag till min gamla mob. Efter vi varit på the phonehouse tyckte vi det var lika bra att äta i stan, sen såg jag i tidningen att det skulle vara invigning av resebyrån på Ersboda så då tvingade jag Patrik att köra dit. Så av den anledningen kom vi inte hem i tid. Eller jag skulle på föreläsningen om alkoholens medicinska effekter i Oasen så jag hann, men inte Patrik, han ringde o sa han skulle bli sen till kursen men dom tyckte inte det var någon vits han skulle komma för dom skulle snart sluta. Föreläsningen var iaf väldigt bra o intressant o jag vet inte om jag var den enda som räckte upp handen när han frågade vilka som brukade dricka alkohol. Självklart har säkert min bakgrund med min inställning till alkohol att göra men det lider jag inte av. Utan det är något jag är glad o stolt över. Säkert mina barn oxå även om dom inte förstår något av det där. Men på tal om det o på att jag träffar min pappa lite oftare än jag bakar bullar så har min pappa nyss flyttat hit så då vet alla det. Det är väl med lite blandade känslor måste jag säga.

 Patrik hämtade honom o hans bohag i torsd, ni vet den här perfekta dagen när det inte var snöstorm eller hur var det nu? Just ja det var snöstorm eller blev snöstorm så fort han åkt iväg. Jag kom ner på morgonen o frågade om det var vinterdäck på bilen? Nä, det skulle inte behövas nå vinterdäck o han tyckte jag skulle gå o lägga mig igen. Han gav sig iväg med bilen o en hästfinka baktill o bara någon timme senare fick jag ett mms med en bild på vägbanan där det stod "jag ger mig, skulle varit bra med vinterdäck". Så han hade legat på 50-60 km/h upp till Sorsele o 13 h senare var han hemma igen. Men vinterdäck hade inte hjälpt påstod han sen. Hans bror var tydligen ute samma dag påväg med hästfinka till Åsele. I lör åkte vi till dennes dotter o firade henne o igår gick vi på höstmarknaden. Jag investerade i ett par nya vantar o barnen i godis, badskum o crocssmycken o Patrik i NÄTTING!

 Ikväll hade jag lika flyt på biblioteket, ja det var inget föredrag men jag tänkte söka lite material på nätet o tog med det mobila bredbandet eftersom det inte finns något trådlöst man kan koppla upp sig på, men tyvärr var det ju över 1 år sen jag använde det så jag laddade det med en dags surf men glömde att man måste ha en pin kod för att koppla upp sig. O kom jag ihåg den, nä knappast o var jag ska leta vet jag inte heller. Men nu ska jag leta igen sängen, ska ju på företagsbesök imorgon o sen ska jag o Patrik bort på kvällen. Men Elvin har varit rätt hängig idag o knappt ätit o är snorig o rosslig så vi kan nog inte lämna honom hos den tilltänkta barnvakten. Det är så typsikt när vi för en gångs skull ska hitta på något.

Här är den (dom) fina vantarna jag köpte:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.