Yenney

Nu är det jul igen

Så var årets fotograferingar bortgjorda iaf på dagis o skola. Då är det bara luciafotografering till vk kvar men den får jag väl sköta själv, tror inte jag ids åka in till stan bara för det. Är säkert en massa folk där eller så tänker alla som jag o det är nästa inga där. Haha. Men nog vore det skönt att anlita en fotograf ist för att försöka rigga något själv. Vet inte hur bra tålamod Elvin har för sån fotografering i år, förra året gick det väl sådär. Jag har börjat ladda upp med lite julmusik iaf, är ju bara 2 mån kvar till julafton så man måste ju passa på att lyssna på julmusik nu. En del har ju börjat dricka julmust så. Är väl ingen stor favorit hos mig så väntar nog till jul med det, tycker det påminner lite om svagdricka som påminner om öl o inget av dom tycker jag om. Nästa körövning ska vi börja sjunga julsånger men först ska vi sjunga de sånger vi tränat under hösten i kyrkan på sön. Känner att jag håller på bli förkyld oxå så får väl se hur jag känner mig på sön. Dessutom är det ju inte riktigt min tid på dygnet vi ska träffas för att öva men det värsta är väl att jag inte har någon bil. Men Bosse kanske kan hämta mig, han ska ju ändå låsa upp kyrkan o så.

 Igår när jag var påväg till körövningen så började laddningslampan på bilen lysa o servon slutade funka så då förstod jag ju att remmen gått av igen. Jag blev väldigt glad, det var ju knappt 2 mån sen vi bytte den sist. Förra gången hade den "karvats av" på ena kanten men den här gången var spåren i remmen helt bortnötta, (nä jag ska nog inte beskriva det där närmare för jag är ingen specialist på remmar). Men iaf så var den senaste remmen 5 mm längre så vet inte om det haft inverkan men den skulle passa var den nu blev inhandlad. Var bara någon dag sen jag slängde kvittot på remmen, sa till Patrik att det här behöver jag väl inte ha kvar, nä vad ska du med det till? Men nu vet jag vad jag skulle haft det till, jag skulle ha tagit med det till återförsäljaren o säga att han sålt fel rem o få stå för en ny, man kan ju alltid försöka. Patrik ringde dessutom till volkwagen för att höra vilken rem som var rätt, den förra på 20 el denna på 25. O det visade sig att båda var fel, det ska vara 19 men 20 kunde gå bra. Så nu har vi beställt en 20 som väntas anlända på mån em så får vi se hur länge den håller, kan inte hitta nå annat knas med bilen.

Har ju blivit lovad en annan bil inom obestämd framtid men det lär väl dröja några år. Varför kan inte jag få vinna en bil, det är ju oftast de som inte behöver en ny bil som vinner men de är väl dom som har råd att spela oxå. Morfar vann en bil för några år sen när han just köpt en ny bil av samma märke som han vann. Men jag ska ju vara glad att jag har en bil som går att fixa o som går igenom besiktningen. Vet inte vad som är Patriks problem men det där med bilar är inte hans starka sida även om han kan laga dom eller kan det sitta i pengar? Han har haft minst sju bilar sen jag träffade honom (närmare hundra före jag träffade honom) o han är nu inne på sitt åttonde skrotobjekt. Men den betalade han iof bara 1500 för, vi brukar få ta över vissa av brorsans dåliga bilaffärer till ett bra pris. Sen hade väl brorsan lite dåligt samvete som inte kom på Patriks 40 års fest så det var en kombinerad present/affär. Brorsan gjorde en riktigt dålig affär på den bilen. Inte för att han sålde den utan för att han köpte den från första början. Men det drabbade ju ingen fattig som man brukar säga. O på tal om att vara fattig så har Patrik sökt en del jobb så hoppas han får nå napp. Sen fick han tips idag om att en arbetsgivare i nling söker folk, vore ju bra om han fick jobb här. Då kanske han kan få det andra jobbet han sökte oxå.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.