Yenney

24:17-22

Så var den här helgen slut, men iof spelar det ingen roll för jag har ju helg vare sig det är måndag el lördag känns det som. Nästan iaf. Jag får då ofta sovmorgon. Men igår klev jag upp kl 8 o det tycker jag är tidigt. Haha. Men skulle ju hinna duscha o vara i kyrkan 9.30 men det blev stressigt ändå. För jag blev lite smått irriterad över att när kl vara över 9 så hade barnen varken klätt sig el ätit frukost. Det brukar iof inte vara någon fara i sig men vi el snarare Patrik skulle vara barnvakt till två grannflickor o då tyckte jag att våra barn skulle ha ätit o klätt sig innan dom kom. Vilket vi oxå hann. Men vad får jag höra varje gång jag är stressad över något, jo, "du skulle ha klivit upp tidigare". Hur less är jag på det? Det tar 10 min för honom att göra sig iordning o dessutom skulle han ju bara vara hemma. O för mig tar det 45 min om jag ska duscha. Men ändå är det jag som ska stiga upp tidigare. Ja, ja det är ju hans uppfattning o jag är av en annan.

Det gick väl sådär att sjunga i kyrkan men många var småkrassliga även jag o på övningen sa vår körledare flera gånger att sopranerna inte hördes så då tog jag i ännu mer men när vi då väl skulle sjunga upp så hade jag ju nästan ingen röst. Men lusigt nog så kunde jag nästan inte få fram ett ljud när vi skulle sjunga psalmer etc men när vi i kören skulle sjunga så kunde jag sjunga. Sen fick vi inte ens några applåder, jag blir så sur på sånt där. Ändå gjorde jag en fin gest till publiken att dom skulle applådera men dom såg bara ut som stoneface.

Men igår var jag o Patrik till Norrfors kyrka o lyssnade på Jard Samuelson som sjöng bra iaf. 🙂 Som vanligt så skulle saker strula, för det första så hade jag ju ingen bil men det var väl ingen fara med det för jag skulle få åka med mamma o Bosse o pappa skulle ta hand om barnen o Patrik skulle möta upp i Norrfors efter jakten. Men redan kl 10 ringde mamma o sa att dom nog inte skulle orka fara. Men jag kunde ju inte låna Bosses bil för han hade jour o Magnus hade lånat morfars bil. Så vad gör man om man gärna vill fara någonstans. Jo Patrik fick komma hemma från jakten, vilket han gjorde 17.50 o konserten började 18 så han fick byta om o hann inte äta någon middag. Precis som förra lör, jäkt, jäkt, jäkt. O köra tillbaka samma väg som han nyss kört (o det var ju inte det bästa föret o han har inte de bästa däcken, dessutom hade avgasröret fått sig en törn så bilen levde om nanting) så vi kom dit 18.40 men som tur var höll det på en timme till. Men idag fixade han avgasröret o imorgon blir det min bil. Men först ska han till tdl för han har bitit sönder en tand, var bara 3 mån sen han bet sänder en tand senast. o innan det har han bitit sönder en el fler oxå. Är tydligen för att han gnisslar tänder.

Ska det bli skönt att få igång bilen, man märker hur beroende man är av den o oftast behöver man ju den mest när den inte går att köra med. Förresten måste jag göra ett förtydligande ang Patriks bil, han betalade inget för den utan fick den i present. Då gjorde ju brorsan en ännu sämre affär. Evelyn fick börja plask o lek idag o hon var så överlycklig o Patriks lag gjorde en brakförslust på innebandyn som vanligt o det är då inte bara Patriks (målvaktens) fel så han var nog inte lika överlycklig. Men jag frågar ju honom ändå hur det gått. Hur ofta frågar han mig hur det gått med något, i princip aldrig. Har jag varit borta på något så frågar han inte hur jag haft det el vad jag gjort. Det stör mig väldigt, jag anser att det är för att han inte är ett dugg intresserad av mig. Vilket han inte förnekar utan han bara säger, "ja, jag vet jag är dålig på att fråga". Nä, nu har jag klagat nog på honom. Jag tog mig iaf ut till pappa innan Patriks match var slut för när vi var påväg från badhuset så kom Magnus o Veronica lägligt så vi fick åka med dom o hämta Elvin hos min morfar sen fick vi åka med dom ut till pappa o där fick jag o barnen (Patrik kom senare) äta helstekt karré o ris, det var gott, hoppas på fler smarriga middagar framöver. Tänk att ha både en pappa o sambo som är gillar att stå i köket, safta o sylta etc o själv är jag totalt ointresserad förutom av att äta då. Haha.

Detta var bl a en av dagens texter i kyrkan:

Om du glömmer en kärve när du skördar din åker, skall du inte gå tillbaka och hämta den utan lämna kvar den åt invandraren, den faderlöse och änkan. Då skall Herren, din Gud, välsigna dig i allt du gör. När du slagit ner dina oliver skall du inte söka igenom grenarna efter fler utan lämna det som är kvar till invandraren, den faderlöse och änkan. När du plockat druvorna i din vingård skall du inte göra någon efterskörd utan lämna det som är kvar åt invandraren, den faderlöse och änkan. Kom ihåg att du själv en gång var slav i Egypten. Därför ger jag dig denna befallning att följa.” (femte Moseboken 24:17-22)

 o hela predikan handlade således om att man ska hjälpa andra. En "kollega" till prästen hade sagt "en rik person är bara en rik person med pengar" om jag minns citatet rätt.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.