Yenney

Tur i oturen

Idag har varit en fullspäckad dag, började med ett möte kl 8.30 till 10 o vidare till nästa samma tid som det första slutade. Sen tog jag o Patrik en sallad på Näslunds. Efter det åkte vi till Forslunds för att se om det fanns nycklar till våra innerdörrar. Det var ont om dom, fanns endast en nyckel som såg ut att passa så den köpte vi men tyvärr passade den inte. Dörrarna går att låsa med skruvmejsel men skulle vara roligt med en nyckel eller ännu roligare skulle det vara om man inte hade så klåfingriga ungar el den yngre iaf så man inte behövde låsa.

Var hemma en stund innan vi skulle hämta barnen o fortsätta färden mot Umeå. Där hämtade jag först min mob som var lagad men inte lagrad så jag hade inga kontakter, sms el dyl. Men det värsta var att koden till min bankdosa fanns där för den upptäckte jag att jag glömt i går när jag skulle betala räkningar. Så ikväll fick jag ringa supporten o höra om jag kunde få reda på mina koder. Lyckligtvis så hade jag haft dosan i mindre än 3 mån så då fanns mina koder kvar, annars så raderas de efter 3 mån. Men sen för att han skulle kunna skicka ut dom så var han ju tvungen att försäkra sig om att det var jag. Så först gjorde vi ett försök med att han kopplade bort mig o jag fick ange min talsvarskod till en telefonröst men fast jag använt den tidigare på mobilen så hade jag tydligen inte godkänt nå avtal så då ist fick han korsförhöra mig. Hur många konton har du, hur mycket pengar har du på kontot, vad har du gjort för transaktioner etc.

Efter jag hämtat mobilen så åkte jag till universitetet för handledning av uppsatsen. Det går ju verkligen toppen med den där uppsatsen, har knappt fått ihop inledning, syfte, bakgrund o frågeställningar. Har gjort ett utkast på enkätfrågorna men har fått ta del av en liknande enkät från ett annat universitet så ska kolla på den o skriva om några av mina frågor. Sen gäller det ju bara att få ut enkäten oxå via post el mejl men först måste jag få fatt på en massa adresser, har två adresslistor men antar att dom inte är så aktuella. Dessutom kostar det en massa pengar om jag ska skicka ut enkäterna per post eftersom jag måste skicka med ett svarskuvert för annars är risken stor att jag inte får in några svar.

När jag varit på universitetet så åkte vi ut till strömpilen där jag skulle lämna tillbaka mina skor. Men det gick väl inte heller så bra. Igår hittade jag av en slump igen klubbkortet för nilson group när jag fick för mig att städa el stuva om lite uppe i skrubben fast jag egentl bara skulle hämta Evelyns vinterjacka. Men iaf så låg kuvuertet i en av alla berömda lådor med saker som jag stuvat undan o jag blev så glad. Men så länge varade den lyckan för sen när jag skulle leta igen kvittot i börsen så hittade jag det inte, hittade bara alla andra kvitton från samma datum. Letade på alla tänkbara ställen men hade nästan gett upp idag men ca 20 min innan vi skulle åka in till stan så tittade jag i en mugg som stod på en hylla o tänka sig, där låg kvittot. Tyvärr var det bara 14 dagars öppet köp så fick inga pengar tillbaka utan bara ett tillgodokvitto + kontanter för klubbrabatten jag fick vid första köpet med kortet som jag registerade i efterhand. Så jag får se om "jag" ger tillgodokvittot till Patrik i farsdagspresent för han gnäller ju om att han inte har råd att köpa några vinterskor.

Sen gick vi iaf o åt på Mc Donalds o sen handlade vi på Maxi. Patrik skulle vara kl 18 i nling på kurs men det blev lite tight så han var där runt halv sju o sen skulle han ha innebandy men den blev som tur var inställd för tredje gången i rad. Jag tog med mig barnen på teatern i Oasen, den var dessvärre från 15 år så egentl fick dom inte gå in men började dom störa skulle vi gå ut o det gjorde dom väl med en gång el iaf den yngre. Det gick någorlunda när teatern satt igång o dom spelade musik men efter ca 20-25 min gick jag ut med barnen därifrån. Tänk att om man tar med sig något ätbart som dom kan sysselsätta sig med en stund så vräker dom i sig så det är slut innan föreställningen ens börjat. Som tur var kunde Patrik komma o hämta honom eftersom det inte blev någon innebandy. O hade jag sett att Viktor var där hade jag skickat hem Evelyn oxå för när dom kommer ihop så brukar det gå ganska livat till. Så vi var tyvärr tvugna att åka hem innan diskussions seminariet var slut men det var ju en drös som åkt innan, antingen så ides som inte vara kvar el så fattade dom inte att dom skulle vara det. Vet inte riktigt vad jag ska säga om teatern, den var väl sådär tycker jag, har ju sett teatrar med utvecklingsstörda/funktionshindrade förut men iof hade den ett bra budskap, vem bestämmer vad som är normalt och inte, typ. Första frågan vi fick svara på i publiken var "vem bestämmer vad som är normalt" 1. Läkarna 2. Politikerna 3. Föräldrarna 4. Vännerna men inget av alternativen passade väl riktigt bra för det är väl en själv som bestämmer vad man tycker är normalt o inte. Några andra frågor var: "är det onormalt att vara vänterhänt ", "är det onormalt att vara homosexuell" , "är det onormalt att vara blind", "är det onormalt att vara från ö-vik", "är det onormalt att spela fotboll". Då kan jag ju ta en egen fråga är det onormalt att springa naken haha el snarare är det onormalt att vara naturist. Ser ett program som heter finska fenomen o där ska en massa finnar springa nakna, både män o kvinnor.. haha.. snorrarna hoppar upp o ner.. hahaha.. Nu är jag alldeles snorrig i huvudet, jag menar snurrig! Godnatt! 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.