Yenney

Lov

Nu är lovet slut eller jag har väl inte direkt haft nå lov men barnen har, vi hade kunnat ha Elvin på dagis men han brukar få vara hemma när Evelyn är det. Så jag har då inte gjort något på uppsatsen i v men får ta nya tag imorgon. Magnus med familj är i Turkiet, jag är inte alls avundsjuk.. men hoppas dom har det bra. Jag hade oxå tänkt åka utomlands med Evelyn men det sket sig ju som vanligt, (hon har haft pass i 2 år nu men aldrig varit utomlands) tyckte jag hade sparat ihop ganska mycket pengar men vi hade en del räkningar o det fanns inga bra flygavgångar. Ville helst åka till ett land jag inte varit i men det enda jag hittade till vettigt pris o på en bra dag var till Sicilien o det gick från sthlm. Tillslut övervägde jag att åka till Turkiet från Östersund men att åka härifrån kl 5 på morgonen för att hinna med planet var jag inte så sugen på. Var lika bra att jag stannade hemma, annars hade jag missat en massa saker.

T ex hade Evelyn missat plask o lek förra helgen o jag en träff som vi hade ett tjugotal personer med Magnus Aasa som ledare. Men att ta sig till dom två sakerna var ju en prövning i sig. Patrik åkte o jagade på lör o skulle komma hem på kvällen, på morgonen hade han inte hittat sin bilnyckel så han tog polon ist. Ja, det var väl ok tyckte jag för jag behövde inte bilen. Jag bjöd hem en kompis med hennes barn o vi gick på loppisen i Oasen o fyndade lite. Men när man har barn så är det lite jobbigt så jag orkade inte titta på så mycket. Det blev ett förkläde o kockmössa till Elvin o en kulbana o tre korvar (korvförsäljningen gick nog bäst) 🙂 Sen på em ringde Patrik o sa att dom skulle jaga även sön för att möjligtvis skjuta klart, så han stannade över i stugan (han trodde han skulle vara hemma "i tid" dagen efter men det gick ju som dert gick med det).

På kvällen ville Evelyn gå bus el godis, hon har aldrig gjort det förut o jag är väl lite kluven för det där. Men jag hade köpt en häxhatt till henne o tänkte sminka henne men hon ville helst inte gå själv så jag föreslog att hon skulle gå över till grannflickan o fråga om hon fick gå, hon lämnade hatten hemma o gick över för att fråga. Något senare ringde jag till mamman o frågade om Evelyn var där, men då hade dom redan gått ut utan att klä ut sig, men jag antar att det gick lika bra. Haha. Hon kom då hem med en del godis o jag tror inte dom hade något bus i bakfickan. Evelyn sa att några frågade vad bus el godis var, var säkert några äldre som inte hört talas om det.

Kl 14 på sön skulle jag vara på en träff o kl 15 skulle Evelyn vara på plask o lek. Hade ingen större lust att först gå upp på levar o sen ner med Evelyn på badhuset o sen upp igen o sen gå hem sent på kvällen med barnen. Men det kom jag på lite försent så när jag ringde Bosse o hörde om skjuts så hade han ingen möjlighet. Jag var vid det laget ganska irriterad på att Patrik tagit bilen o inte var tillbaka så jag gjorde ett försök att hitta hans bilnyckel. Behövdes inte många försök förrän jag hittade den uppe i sovrummet i en av hans byxfickor. Men då blev jag ju nästan bara mer irriterad! Men han påstod sig ha tittat i dom byxorna, han skyllde på att han måste varit trött.

Sen när jag äntligen fått in barnen i bilen så startade den inte, den bara gnekade när man vred om nyckeln. Jaha, tänkte jag, är den svårstartad el är den så gammal att den har någon chock el vad är fel?? Tillslut fick jag tag i Patrik o frågade hur sjutton man fick igång bilen? "Har du slagit igång bränslepumpen"? Jo men visst det gör man ju på alla bilar! NOT! Så då fick jag trycka på en knapp (eftersom det är nå fel på bränslepumpen har han tydligen kopplat om den) sen gick bilen att starta. Men att den knappt gick att köra det var ju en annan sak, ingen servo, dåliga däck, ja det kunde inte bli bättre! Höll för tusan på ramma några bilar som stod efter vägen när jag kom i kurvan på kvarteret o jag är glad att jag inte mötte några bilar. Jag körde ju iof hem polon utan servo men om den gick trögt att svänga med så var den här ännu TRÖGARE! Fattar inte hur Patrik kan köra med den där bilen, jag var ju rena trafikfaran. Ändå var det en mazda 2600 jag började övningsköra med, men dock med servo. Ja, det är då sista gången jag kör den bilen, vilket är standard med Patriks bilar, jag kör dom en gång sen aldrig mer! Det är tröga kopplingar, tröga växelspakar el ja tröga rattar. Jag körde så långt som till Oasen därifrån sa jag till Evelyn att hon fick gå, sen skulle hon gå upp till Levar när badet var slut. Inga protester, det skulle gå bra, men dom hade visst frågat var föräldrarna var o då sa hon att jag var på möte. Men hon slapp gå tillbaka, Bosse hämtade henne. O både hon o Patrik kom lagom till pizzan (el det var 6 familjepizzor) vi skulle äta tillsammans men direkt Patrik hade ätit så åkte han o spelade innebandy el han står ju i mål, resultatet blev 3-6 vilket är deras bästa hittills tror jag, iaf sen han började.

På mån tror jag inte det hände så mycket, på tis var det kd möte, där vi pratade lite om platsfördelningen i olika nämnder etc o än är inte sista ordet sagt! I torsd var jag hos en kompis i Vännäs o hade allmänt trevligt sen hade jag körövning på kvällen. I fre hälsade vi på Patriks föräldrar som vi inte besökt på 3 mån tror jag. Vi åt middag där o barnen fick träffa några av sina kusiner, vilket dom var glada för el iaf Evelyn. Elvin kommer inte riktigt bra överens med ettåringar just nu. Han tycker dom är lite jobbiga. Man blir lite less när det alltid verkar vara så att vi ska hälsa på våra föräldrar. Aldrig att man får ett spontanbesök utan dom hälsar på när någon fyller år el vid annat ärende.

I ons skulle jag gå på bio med barnen i Rundvik o ja, vi var lite sena som vanligt, 10 min sena var vi. Men det var väl ingen fara tänkte jag, jo det var det tydligen för när vi väl skulle gå in så var ytterdörrarna låsta. Jag har aldrig förstått varför bion ska vara i Rundvik, kan man inte ha en biograf på Oasen, det är ju mer centralt o jag slår vad om att det skulle gå mer folk. Kom även en annan tjej dit efter oss men hon fick oxå åka hem. Nu ville jag ju inte ha så tråkigt o åka hem med en gång så ist gick vi till Handlar´n o köpte ett par öronmuffar som jag sett där o som jag visste Evelyn ville ha, men på marknaden kostade dom 80 o här kostade dom 12 kr. Sen åkte vi vidare till Häggströms o shoppade lite barnkläder till Elvin o två andra grabbar o det gick väl bra till en början men när dom fick vänta lite för länge blev dom som vildar inne i affären. Väl i nling igen så gick jag in o köpte en sak till Patrik i farsdagspresent. Många unga förmågor i farten men han gjorde då ett snyggt paket! 🙂 Tur filmen gick på kvällen oxå så då fick Patrik åka med Evelyn till Rundvik o Elvin stanna hemma med mig, det var nog lika bra. Han har aldrig varit på bio o jag vet ju att sitta still inte är hans starka sida även om han brukar göra det när han ser film hemma.

I lör bjöd vi hem en familj från Bjurholm på älgstek o hasselbackisar. Igår åt vi middags hos mamma. Dessförinnan var vi på familjegudtjänst (där berättade Evelyn för en mamma att Patrik gått ner i vikt o Elvin sjöng Manboy i kyrkan, dom är gulliga dom små liven) sen plask o lek. Men nu har jag blivit förkyld IGEN, tror det är tredje gången i höst, så det var inte alls någon bra start på denna vecka. Dessutom har jag punktering på ett däck, Patrik tror att det är för att fälgen ä dålig så vi får se hur det blir med det. Dessa bilar!!

Bild 1: Loppisfynd Bild 2: Var det närmsta jag kom Sicilien Bild 3: Elvin provar Bosses gamla brandhjälm

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.